Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Víte ono samo slovo hodnota je strašně realtivní,spíš bych používal sentencí,že stále menší okruh lidí plní státní kasu,která stále více přerozděluje.

Jinak vyspělá ekonomika se pozná podle vysokého podílu služeb,tzn hodnoty se tvoří primárně v tomto sektoru,byť to bez průmyslu nejde a hlavní podíl daní již dnes není dán daní ze zisku,či zdaněním práce,nejhorší z daní,ty jsou minoritní ale výběrem DPH a tam je prd platné vynalézat či montovat a danit mimo republiku,tam je důležité spotřebovávat a konzumovat a hlavně doma.

Žádná ekonomika světa nemůže fungovat bez domácí spotřeby,export sem export tam a při poklesu domácí spotřeby máte na krku okamžitě krizi,rekordním vývozům navzdory.

V podstatě nízká domácí spotřeba je znakem zaostalosti,přesto čnb stále intervenuje proti koruně,cíli infalci,podporuje selektivně pouze automobilový průmysl a žije z dogmatických pouček že pokud není inflace,tak lidé odkládají spotřeby,navzdory spotřebnímu koši,který díky mizerné kupní síle domácí populace většinově tvoří zboží okamžité spotřeby,tedy to co nelze odložit,ale to jsem koukám utekl kamsi...

0 0
možnosti
JL

Montovny, delame s tim neco? Prilisme mnozstvi neprehlednych a nesmyslnych predpisu? Co je toho pricinou? Prazsky centralizmus! Podivejme se k sousedum! Nemecko a Rakousko ma statni usporadani zemske a to z nich dela nejuspesnejsi ekonomiky Evropy. Zemske zrizeni u nas umoznilo Batovi stat se nejuspesnejsim podnikatelem v dejinach CSR, automobilce Tatra byt mezi prvnimi ve vyvoji automobilu atd. Centrizmus soustredenim vseho na jedno misto primo rdousi tvorivost a podnikavost.

0 0
možnosti
AK

Správně si všímáte, že nerozhoduje kvantita - tedy kolik pracujících má živit kolik důchodců.

Ona totiž rozhoduje kvalita.

Tedy kolik toho ti pracující vytvoří, jak se to vytvořené rozdělí a kolik z toho odplyne do zahraničí.

3 0
možnosti
ZH

Tak máte to sice dobře srovnaný, ale něco Vám tam vypadlo. I když inženýr uživí 20 důchodců na papíře, tak o 10 z nich se nebude mít kdo starat. Včera jsem měl v ruce plátek z obce Achim u Brém. Spousta nabídek k práci, ale tak 30-40% bylo zoufalé hledání výpomoci pro staré rodiče. Fakt mě překvapilo to množství.

0 0
možnosti

To je prosté. Starání se o staré lidi je velmi nepříjemná práce, která je ještě navíc extrémně špatně placená. A málokdo si ji může dovolit zaplatit. Ostatně uvidíte, ono se to brzy v ČR rozbije a bude. Důchodců bude zanedlouho ještě o milion až dva víc a to teprve bude ta správná sranda.

1 0
možnosti
Foto

Správně autore.. a ještě by ty vytvořené hodnoty měly zůstat u nás (pro naše lidi) a ne je nechat vědomě a úmyslně plynout od nás ven.. říká se tomu, že jsme "banánová republika" - pracujeme na ty bohaté v zahraničí... to je také důvod, proč nás má být hodně - abychom nic moc nepřemýšleli a jen "montovali" za pár kaček... prostě banánová republika... to se po nás chce... A pochopitelně být zticha.

2 0
možnosti
ZH

Ono je to asi tak, spousta firem, které se nějak zmohli z místního kapitálu, prostě uteče alespoň do Holandska. Nejen kvůli daním, ale tam na ně nikdo nevyrukuje se zfalšovanou směnkou. A firmy, které u nás investovali svůj kapitál si dividendy berou zase domů, tak už to chodí. Poděkujte bolševikům, protože tohle je hlavně jejich vina. :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.