Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^

NEzapomněla jsem! (A to jsem nebyla ani ta pitomá uliční domovnice.)

0 0
možnosti
PB

P96e97t73r 93B36u43r89i50a23n

4. 11. 2019 19:11

R^ naprosto výborně napsáno.

2 0
možnosti
PB

P15e43t21r 20B73u71r59i29a33n

4. 11. 2019 19:27

Koukám, jak zastánci socíku v diskuzi trpí permanentně nedostatkem paměti, logikou i pravdomluvností...hezké.

3 1
možnosti
MK

Svoboda nám přináší nejen volnost, ale i povinnosti. Tou nejzákladnější je povinnost postarat se o svůj osud. A tady je pro část populace kámen úrazu. Nejenže se o svůj osud postarat nedovedou (nebo nechtějí), ale navíc jim vadí, že jiní to dokážou a mají se lépe. Jejich závist tuto situaci nedokáže strávit a s nostalgií vzpomínají na doby, kdy komunisté dokázali každého umravnit, aby si nevyskakoval.

10 0
možnosti
JK

Ano komunisti zaštítění socialistickou ideologií vychovávali neschopné, líné darmožrouty, zalezlé do svých ulit (a chatek), ale hlavně mlčící a bez otázek vykonávající vůli strany. Naopak nesnášeli neřízené sdružování, jakoukoliv invenci, hlavně uměleckou a tvrdě to potírali i za cenu lidských obětí i vražd, viz Junák, Skaut a tremping vůbec, mnoho umělců bylo odstaveno a odsunuto za hranice i protiprávně zbaveno občanství.

Kdo nebyl pronásledován trpěl umělou slepotou k osudu ostatních a tak mohl v režimu přežít. Tenhle zvrácený postoj se straníkům tak zažral pod kůži, že jím trpí dodnes. Pohrobci aparátčíků, estébáků a bafuňářů nalezli i do vrcholných pozic a snaží se vrátit staré časy. Jenže postupně vymírají a je na další generaci jak s tím naloží. Skutečnou svobodu totiž nelze dědit a každá další generace si ji musí sama vybojovat. O mnoho snazší je to v dlouhodobě svobodných zemích, kde nejsou ti co těžili z nesvobodné hrůzovlády a žili na úkor utrpení ostatních.

10 0
možnosti
KP

V roce 1959 vznikl mimo jiné Semafor. V 60tych letech pak ráda krásných filmů atp. Takže opět žvanite. Rv

2 9
možnosti
RE

Jenže lidi neumí se svobodou naložit a mocní toho vždy zneužijí. Tak se to vrací, jak bumerang. Ale u mladé generace se to lepší. Věřím v obrat:)

5 0
možnosti
KP

Také mám pocit, že jsem žil v jiné zemi než autor. Pravda občas jsem musel zajít na politické školení vyslechnout si hluboke myslenky o svobode projevu, ktera se projevovala v tom, ze mohu svobodne volat " at zije Sovetsky svaz" coz se dle lektora drive nemohlo. Nemohl jsem hlasitě vykřikovat že Husák je hnusak, což se nyní na adresu prezidenta bez obav může, zatímco to první volání už je zase osemetne. Na druhé straně jsem dostal od podniku byt a od státu novomanzelskou bezúročnou půjčku. Brambory byly levnější než banány, které pravda nebyly k mání každý den. Před obchodem mne nenahaneli vybírají příspěvků na vše možné i nemožné. Neměl jsem bohužel při volbách na výběr mezi řadou politických stran a byl jsem tím ušetřen zklamání, že po volbách se všechny strany chovají stejně. Byl jsem však sice materiálně zajištěný, ale hluboce nesvobodny. Dnes jsem svobodný .

1 7
možnosti
Foto

Ano dostal jste byt tak bylo dřív všechno dobře.

Já dělal u velkých státních podniků a bytu jsem se nikdy nedočkal protože bla bla bla. A to jsem tehdy byl mladý a perspektivní s malými dětmi. Takže ne všichni na tehdejší dobu vzpomínají stejně.

8 0
možnosti
AT

Škoda že už tu neřádí jistý Hermánek. Ten by na vás vyrukoval s dnes už legendární historkou, jak si jeden den objednal v Mototechně auto a druhý den si pro něj šel. A z toho vyvodil, že to přece "nebylo tak špatné s tím zásobováním" :-)

9 0
možnosti
PV

Jde o úhel pohledu - když mě bylo 15 let chtěl jsem Simsona Enduro za 6500kč - jenže nebyli - tak jsem si koupil na inzerát za 1000kč ojetého Mustanga a taky jsem to přežil - stejně jsem si v 17ti koupil Jawu 350 ;-)

1 1
možnosti
PV

Tak jsem si přečetl blog a mám pocit že jsem asi žil v jiné zemi - chudinka autor se nám zaspal do pořadníku na byt a byl na 5426 místě - pod heslem - státe postarej se - hmm - a jakou šanci na byt mají dnešní mladí, kteří si vydělávají do 20tis hrubého ? ( a věřte mi že jich je spousta ).

V roce stála parcela na barák 2460kč - tedy cca jeden plat - dnes ve stejném městě vyjde parcela na 620 tis - když už jsme u toho bydlení !!

Auto rozhodně neshnilo za 3 roky i kdyby jste ho nenatírali asfaltem .

Jo a že v rádiu nesměli vystupovat zpěváci - hmm - za to dnes asi hrajou každého , kdo jim pošle CD .

No já jen aby se autor blogu na svět podíval trochu normálníma očima :-/

2 13
možnosti
AT

.... no ale stát tenkrát přece tvrdil, že "se stará" ;-)

Jen pro vaši informaci: jsou obce, kde nabízejí pro mladé pozemky na výstavbu zdarma, nebo za velmi symbolickou částku.

4 0
možnosti
  • Počet článků 237
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 412x
Michal Jupp Konečný Narodil se na úpatí Nuselského mostu, když tam ještě nestál. * Do Prahy se vrátil za účelem vysokoškolských studií, ale to už měl zkušenosti s jazzem a rock’n’rollem. * Ale věnoval se divadlu, pro které psal hry a písničky. * Nakonec založil se svou ženou Hankou folkovou kapelu. * Aby měla kde hrát, začal organizovat koncerty v Malostranské besedě. * Z Malostranské besedy se stala Mekka všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * Po deseti letech ho z Besedy vyhodili, protože tam uváděl režimu nepohodlné písničkáře. * Stal se šéfem břevnovského Klubu na Petynce. * Na dalších deset let se Petynka stala Mekkou všech folkařů, trampů, bluegrassistů a písničkářů. * V sedmdesátých a osmdesátých letech byl dramaturgem Porty, která se v té době z malých sálků vypracovala až na třicetitisícový Lochotín v Plzni. * Byl lídrem Folk a Country Klubu, který po třicet let pořádal v Praze koncerty v Lucerně a dalších velkých sálech. * Byl dramaturgem Českokrumlovského folkového festivalu, Svojšického slunovratu, Svojšického letorostu, Banjo Jamboree, Country rumpálu a dalších festivalů. * Psal do Mladého světa, Mladé fronty a dalších medií o hudbě. * Ve vydavatelství Panton připravil řadě dnes velmi slavných kapel jejich první alba. * Po Listopadu 89 se stal šéfredaktorem časopisu FOLK & COUNTRY, který vycházel 21 let. * Připravil devadesát televizních pořadů Folková setkání. * Je dramaturgem festivalů Zahrada a Folková růže. * Zatím mu vyšlo pět knih, jednak o hudbě a jednak humorných. * Má dceru a syna, čímž si zajistil šest vnoučat. * Jeho životní krédo: Vstoupíš-li do vozovky, nečum po ženskejch.