Umíte být šťastní?

Možná si říkáte, že lidé mají více důvodů být nešťastní než být šťastní.  Pokud se naučíte, co je podstatou štěstí, pomůže vám to uvědomit si, že se můžete naučit, jak být šťastní. Štěstí není věc, kterou je možno získat a honit se za ní jako za trofejí, štěstí je stav mysli, který si musíme uvědomit.

http://www.flickr.com/photos/25704219@N04/4811471463/Vincent van der Pas

Zde je několik rad, kterými se řídí lidé, kteří o sobě prohlašují, že jsou šťastní.

Věnujte pozornost tomu, co máte

Češi patří mezi velmi vyvolený národ – v porovnání s lidmi v rozvojových zemích, žijeme v blahobytu. Máme dostatek jídla, pijeme nezávadnou vodu, můžeme se vzdělávat, je postaráno o naše zdraví. Přesto, většina Čechů se soustředí na to, co nemá - na nedostatek - a tento negativní stav mysli v nich vyvolává pocit, že nejsou šťastní.

Zapomeňte na minulost

Nežijte v minulosti. Minulost se nedá změnit. To, že svými myšlenkami oživujete svoji minulost, vám škodí. Všichni děláme chyby, protože chyby jsou přirozenou součástí procesu učení. Někteří lidé si v životě prošli hrůznými zážitky, přesto nikdo z nás nemá možnost vrátit čas, a proto odpustit a zapomenout, je ta nejlepší věc, kterou můžeme pro sebe udělat.

Buďte sami sebou

Můžeme být doopravdy šťastní, jenom tehdy, když máme možnost být sami sebou. Pokud přemýšlíte příliš o tom, co si o vás myslí druzí, a pokud žijete svůj život podle očekávání druhých, nemůžete být šťastní, protože potlačujete svoji jedinečnou osobnost. Doba, kdy lidé museli nevybočovat z davu, je dávno pryč. Dělejte proto to, co opravdu chcete dělat a nestarejte se o kritiku svého okolí.

Nechtějte po lidech, aby vám schvalovali vaše chování, také byste se nemuseli nikdy dočkat.

Udělejte druhé lidi šťastnými

Pevně věřím tomu, že klíčem ke štěstí je - dělat druhé lidi šťastnými. Zjistila jsem, že čím více dělám druhým radost a dělám druhé šťastnými, tím šťastnější se cítím také já.

Myslete pozitivně

Šťastní lidé jsou schopni kontrolovat svoje myšlenky a svoje pocity. Pozitivní a šťastné myšlenky jsou zvykem, kterému se můžete naučit. Můžete se naučit, jak být šťastní. Váš mozek funguje jako počítač, který můžete programovat ke svému prospěchu. Záleží jenom na vás, jaké myšlenky si vyberete, zda ty, které vás budou činit šťastnými nebo ty, které vás budou činit nešťastnými.

Dnešní média jsou plna negativních informací, takže mnoha lidem přijde normální mít ke všemu negativní postoj. Jsem šťastná také proto, že se obklopuji šťastnými lidmi a pečlivě si vybírám informace, které si nechám vstoupit do hlavy.

Přijměte tyto jednoduchá pravidla do svého života, a bude žít šťastnějším životem.

Autor: Marie Michaličková | pondělí 5.9.2011 16:16 | karma článku: 17,72 | přečteno: 1270x