Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Do titulku byste mohl doplnit "Český buran v civilizované zemi" anebo "Proč jsou Čecháči největší pomlouvači", siláku Doníku.

0 0
možnosti
MH

Díky za názor. A proč pomlouvači? Nebo jsem se nějak dotkl vaší milované země? ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

Snad tento komentář nebudete brát jako útok, a nebudete mně, jako v minulosti mazat. Chci jen k těm lékům. Vaše zkušenost je podobná těm, kterou udělaly spousty dalších turistů z Evropy a Česka. Jenže není přesná. Ta analgetika o kterých píšete že jsou volně v prodeji zase tak silná nejsou. Například Ibuprofen je volně v prodeji pouze v síle 200 mg. Silnější pak jsou pouze Tylenol 500 mg, který ovšem musíte vzít tak 3 aby vůbec zabral. Pak je tu Advil a Aleve, které jsou teoreticky silnější ale stále je to čajíček proti tomu, co je volně k dispozici v Evropě a Česku. Například léky proti žlučnikovému záchvatu nebo žaludečním potížím jsou ve velice slabém sortimentu. Co se týče nosních kapek, tam naopak máte na výběr z velkého množství velice dobrých léků. Problém ale je v distribuci. Nejlépe je nakupovat v lékárnách ( CVS, Walgreens a pod.), protože nákupní centra ten sortiment moc velký nemají a při zásobování se řídí především tím, co se kupuje nejvíce. Ale i když už v USA nejste, tak pro případ že byste se chtěl zde znovu podívat, i když z vašeho stylu psaní to považuji za málo pravděpodobné, mám jednu radu. Na rýmu, nachlazení a podobné problémy je nejlepší sirup Nyquil. Modrý. Bez příchutí. Jestliže si tak 20 minut před usnutím dáte jednu odměrku, tak ráno se probudíte sice zpocený jako prase, ale zaručeně bez potíží.

Ještě pár slov k tématu dnešního vašeho blogu. Byl jste i v muzeu kosmonautiky? A historie pošt nebo historie native Americans? Vstup je tam taky zdarma. Do kapitolu jste mohli klidně jít. Pokud máte pas, je to v pohodě. Dokonce můžete i do Bílého domu. Tam je to ale trošku komplikovanější, protože musíte mít doporučení nějakého kongresmana, který vás tam vezme. To je sice trošku složité ale není to neřešitelné. Mám pocit, že mnoho Čechů o tom neví. Každopádně, nezávisle na tom, jaký máte názor na současného presidenta, ta návštěva Bílého domu je skvělý zážitek, pokud se někdo zajímá o historii.

3 0
možnosti
MH

Co se týká nosních kapek, tak jsme je sháněli, jak v CVS i ve Walgreens, ale nikde jsme nic účinného nebo srovnatelného s léky na rýmu, dostupnými v ČR nesehnali. To není myšleno jako kritika USA, jenom nás to překvapilo. Následně nám ale naši zkušenost potvrdilo spousta jiných lidí, kteří v USA řešili obdobný problém. To srovnání s analgetiky jsem tam dal proto, že mi ten zákaz aktivních látek v nosních kapkách v tomto srovnání přijde nesmyslný. To samé se týká například ATB, které lze v USA sehnat i bez receptu a z mého pohledu jsou to výrazně nebezpečnější léčiva, než ta analgetika. Spíš je hrozné, že si za 15 - 30 dolarů koupíte jenom slanou vodu. Ale to je asi podobné všude.

V muzeu letectví a kosmonautiky jsme byli a psal jsem o tom v minulém díle, takže si to můžete přečíst. V každém případě děkuji za tipy, až pojedeme do USA příště (rozhodně to vůbec nevylučuji), tak se to bude určitě hodit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 15,62
  • Průměrná čtenost 1096x
Každý rok se snažím využít dovolenou k cestám za dobrodružstvím a proto jezdím většinou tam, kam se běžný český turista nechystá nebo kam se většinou nechystá na vlastní pěst. Zásadně nejezdím s cestovními kancelářemi a snažím se vždy všechno organizovat sám, často dost "na punk".