Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Zdravím přátele cestování, obzvláště pak po Itálii. S tou Apulií to máme stejné. Chtěl bych tam, ale zdá se mi to v poměru "cena - výkon" prostě daleko. A dle dostupných zdrojů (jako je třeba i tento váš blog) , si myslím, že v Itálii je těch míst, kterým je třeba věnovat více času, tak strašně moc, že Apulie zůstane zase až na "někdy příště".

Jen bych se vrátil ještě k tomu vašemu předchozímu blogu. Myslím, že užít si pobřeží Amalfi a následně i Capri je mnohem lepší ze strany od Salerna, ev. od moře někde poblíž Paesta, než od Neapole. Ze Salerna je možné popojíždět po pobřeží lodní "místní dopravou" za nevelké peníze s nezapomenutelnými pohledy na pobřeží od moře. Ale bez problémů se dá ubytovat i na samotném pobřeží. My byli v Maiori, kousíček od pobřeží. Jedeme tam i letos. Cena za pět nocí, včetně parkování, 13 až 14 tisíc. Opravdu to stojí za to.

1 0
možnosti
MH

Díky za poznámku. Já jsem byl na Amalfi už několikrát a je to jak říkáte. Tentokrát jsme to ale vzali právě od Salerna. Možná to nebyl z toho pochopitelné. A mám pocit, že se tam zmiňuji i o té lodní dopravě. Nicméně to Capri, to je k tomu určitě super doplněk, to naprosto souhlasím. Nám to letos bohužel už na Capri nevyšlo, protože jsme právě pak chtěli přejet i do té Apulie. A mimochodem, nenechávejte tu Apulii až na příště, ale fakt tam vyrazte. Ještě k tomu přidejte třeba staré centrum Bari, kde domorodé paní vyrábí na ulici domácí těstoviny a je to fakt super zážitek. A obecně, ta Apulie je nádherná a zase úplně jiným než zbytek Itálie.

0 0
možnosti
VF

Teď už cestuji jen díky televizi a obrázkům. Ty Vaše mě vzaly za srdce! Přiznávám se, že závidím. Ze začátku jsem sledovala seriál Komisař Montalbano kvůli detektivním případům, poslední dobou v seriálu sleduji hlavně krajinu a města na Sicílii. Přeji Vám šťastné cestování a hodně krásných zážitků i fotografií.

1 0
možnosti
MH

Děkuji, taková reakce mi vždy udělá radost.

1 0
možnosti
RP

Moc hezký blog . .Z fotek jsem měla v hledáčku dvě místa která jsem chtěla navštívit a to Kapadokii a druhým bylo Alberobello. To první asi už nestihnu, ale vaším zajímavým blogem o Apulii jste mě posunul.

1 0
možnosti
MH

Tak to jsem opravdu rád. I to je účel mých článků.

0 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 15,62
  • Průměrná čtenost 1112x
Každý rok se snažím využít dovolenou k cestám za dobrodružstvím a proto jezdím většinou tam, kam se běžný český turista nechystá nebo kam se většinou nechystá na vlastní pěst. Zásadně nejezdím s cestovními kancelářemi a snažím se vždy všechno organizovat sám, často dost "na punk".