Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

OSŽPO

16. 6. 2012 12:36
Podstatná maličkost

Autor článku komentuje výsledky referenda a vyvozuje z nízké účasti nezájem občanů Brna o umístění nádraží.  Podle věku autora usuzuji, že nebyl přímým účastníkem dějů kolem prosazování referenda a jeho průběhu. Věděl by, že zájem iniciátorů byl o referendum krajské, neboť želenice zajišťuje z velké míry služby pro obyvatele mimobrněnské. Pro odpor politiků k prvkům přímé demokracie, zejména ODS, se krajské referendum nekonalo a lze považovat za úspěch iniciativ prosazení referenda na území Brna. Chtěli spojit  referendum s volbami -  z důvodu účasti obyvatel i úspory veřejých prostředků. Dělá se to tak ve všech demokratických zemích. Politická sféra však měla zájem opačný. Referendum se tedy konalo narychlo, v samostatném termínu. Účast na referendu byla úměrná této situaci. Z ní však nelze přímo vyvozovat nezájem občanů o polohu nádtraží. Průzkumy veřejného mínění hovoří o opaku. Konečně - nikdo, asi ani autor článku, nezpochybňuje výsledek voleb do Senátu s účastí srovnatelnou.

0 0
možnosti

Ježikača

16. 5. 2012 19:35
naprosto precizní rozbor.

restituce v této části města a politici restituentům jdoucí na ruku jsou v Brně dávno zapomenutým a dobře probraným vtipem. nešťastný způsob demokracie, kde občan něco potřebuje, odborník to dokáže posoudit a politik si na věci vylepší renomé či konto je také jasný. a občan začne být aktivnější, když si může stoupnout do řady za osobnost. lapidárně tomu říkám, že došli chlapi a Kazi už umřela. aby nám nebylo zle z bezvýchodnosti, posílám něco pro odlehčení:

 http://www.komiksarium.cz/?p=13335

0 0
možnosti

Huffnagellův duch

13. 5. 2012 19:56
Já bych řekl, že právě ti, co nejsou z Brna

do toho referenda měli být zapojeni. Referendum totiž rozhoduje o dojíždění lidí z okolí do Brna za prací. Brňáků opačným směrem jezdí mnohonásobně méně. Referendum tedy mělo být pro cestující z obcí, min. zapojených do IDS-JMK.

1 0
možnosti

Viktor N.

13. 5. 2012 20:25
Re: Já bych řekl, že právě ti, co nejsou z Brna

To samozřejmě nebylo možné, protože dokážete si představit jak by zastupitelé a radní museli vracet rozdané úplatky, když by se občané pravomocně rozhodli proti přesunu?

0 0
možnosti

Viktor N.

13. 5. 2012 19:21
Jen bych podotknul, že

Jen bych podotknul, že nikdo z politické reprezentace (velmi eufemicky napsáno) doposud nebyl schopen vysvětlit, proč by měl daňový poplatník hradit přesun provozovny nějaké akciové společnosti a proč pozemky pod současným nádražím a nádraží samotné má dostat na čtyřicetiletý pronájem (a zřejmě i s předkupním právem) nějaká společnost, jenž má sídlo na Kypru a majitele blíže nespecifikovaného…

Ale úplatky byly již rozdány a zjevně i přislíbeny další.

0 0
možnosti

Yarda.

13. 5. 2012 19:16
Nejsem z Brna, tak nemám do toho co mluvit.

Ale pokud bych byl, tak by mne zajímalo, proč se to nádraží má vlastně přemísťovat. Když k tomu bylo referendum, tak asi ty důvody nejsou až tak jednoznačné. A než bych hodil hlas do urny, tak bych se taky zajímal jaké důsledky bude mít, když to nádraží zůstane tam co je. A srovnával bych.

0 0
možnosti

Viktor N.

13. 5. 2012 19:25
Re: Nejsem z Brna, tak nemám do toho co mluvit.

http://www.cms-consulting.org/provizorium/NVC/NVC.pdf

0 0
možnosti

BořekŠikula

13. 5. 2012 18:56
Nedopadlo to referendum naopak?

Ta otázka byla totiž (úmyslně?) zavádějící, ANO znamenalo NE a naopak:

„Souhlasíte s tím, aby město Brno v samostatné působnosti podniklo

všechny kroky k modernizaci železniční stanice Brno-hlavní nádraží ve

stávající poloze podél ulice Nádražní?“ Při účasti 24,9 % oprávněných voličů se 86 % z nich vyslovilo pro modernizaci a zachování nádraží v centru.

0 0
možnosti

ducks_quack

13. 5. 2012 19:12
Re: Nedopadlo to referendum naopak?

Přesně tak, většina byla pro zachování nádraží tam, kde je.

1 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1114x
Mladý. Hloupý. Nevzdělaný. Líný. Nekritický. Chamtivý. Sobecký. Úspěšný. Pesimista. Absolutista. Diktátor. Lže. Někdy i krade. Manipuluje. Kašle na hloupé lidi. Ve všem má jasno. Složité věci dokáže jednoduše vyřešit. Zná pravdu. Vidí do všech konců. Miluje bouřlivé večírky. Se ženami se baví jen kvůli sexu. Svět vidí černobíle.

Seznam rubrik