Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

fr-mottl

11. 6. 2012 23:34
jakmile je to za barakem a jeho cena klesne na nulu

tak pak to s ttou podporou JE neni uz tak horke. V Nemecku to same, ti v okoli toho _prechodneho_ uloziste sve pozemky a domy neprodaji, to uz zkusili, kupodivu se zadna rodina s detmi do takovych mist nehrne , ani kdyz je to zadarmo.

At zije jaderna energie - ale na pozemcich tech ostatnich :-)

3 0
možnosti

debater

13. 6. 2012 7:08
Re: jakmile je to za barakem a jeho cena klesne na nulu

a jak myslíte, že to dopadne s cenou nemovitosti, kyž vám za ní zapíchnou větrník? Nemusíte se moc namáhat, je to úplně stejné.

0 0
možnosti

Fino16

11. 6. 2012 22:07
Neznalost a nezájem

Z mnoha příspěvků vyplývá, že pro lidi u nás je vidina peněz na prvním místě. Nevadí, že se zničí jedna z nejkrásnějších částí Ústeckého kraje (hlubinné úložiště předpokládá vytěžení horniny - žuly, vykácení lesa, odvodnění potoků a studánek, vybudování obrovského pozemního areálu), nevadí, že zastupitelstvo jedná na vlastní pěst, bez ohledu na většinové mínění občanů, nevadí, že SÚRAO lidi mystifikuje nebo záměrně lže...hlavně, že za to obec dostane peníze (na nový chodník...)!Zvláštní je, jak na druhou stranu se někteří diskutující opovržlivě vyjadřují o majitelích nemovitostí, kterým vadí, že ceny jejich domů a pozemků hned se začátkem geologického průzkumu poklesnou o desítky procent. Nebojíme se, že budeme ozáření... Bojíme se lidské hlouposti a arogance. A navíc - ani Dana Drábová, ani Evropský parlament nevylučují, že by toto naše úložiště bylo zároveň úložištěm evropským. Jeho plánované kapacity tomu napovídají. A to v době častých teroristických útoků není příjemné pomyšlení.

3 0
možnosti

Martin5.35

11. 6. 2012 13:46
Tak držím palce!

Snad budou mít obyvatelé rozum a v referendu to úložiště odsouhlasí.[>-]R^

0 0
možnosti

laduk

11. 6. 2012 14:42
Re: Tak držím palce!

... a pokud budou mít možnost zde odkládat i Němci, třeba si to s odstoupením od jádra rozmyslí

0 0
možnosti

debater

11. 6. 2012 10:49
Nevkládejte do refernda

příliš velké naděje. I kdyby se vám vjádřila nesouhlasně nadpoloviční většina obyvatelstva, má zastupitelstvo toto "povinnost vzít na větdomí" tzn. přečíst to na schůzi místního zastupitelstva, povinnost jednat podle jeho vyznění už ne. Mám s tím své zkušenosti, protože u nás se zase jedná o výstavbu větrného megaparku (více jak 200 vrtulí).

Můj osobní názor je ale takový, že radioaktivního odpadu bych se bál ze všeho nejméně, není totiž na světě více hlídaná, dozorovaná a opečovaná komodita než je právě RO. Navíc sklad nedělá kravál (na rozdíl od VTE) a slibuje, vedle pravidelného příjmu obce, vytvoření nějakých (velice slušně placených) pracovních míst.

0 0
možnosti

VLAKR

11. 6. 2012 10:36
Zastupitelstvo Lubence souhlasilo s průzkumnými vrty

a k něčemu dalšímu se tím ještě nezavázalo. Chápu také, že řada občanů Lubence s tím nesouhlasí a iniciují k této otázce referendum. Dejme tomu, že referenda se účastní 30% obyvatel a většina bude proti průzkumným vrtům. Co má potom větší váhu? Soudím, že rozhodnutí obecního zastupitelstva. Pokud je tato otázka opravdu tak ožehavým problémem, zvolte si potom jiné zastupitelstvo. Když ten svůj "boj" nakonec vyhrajete, připravíte tím Lubenec o slíbených 3,6 milionu korun.

Píšete, že v Lubenci vládne starosta už 22 let s pomocí komunistů. To z ní dosti nactiutrhačně. Stejně tak bych mohl napsat, že ten váš sociálnědemokratický senátor Marcel Chládek podporující referendum působí ve středočeském kraji jako náměstek hejtmana Davida Ratha pro regionální rozvoj.

1 0
možnosti

reverend3

11. 6. 2012 10:32
No a co vy?

Jste pro , nebo proti? A zdůvodněte obojí. Jsem proti, protože............!  Jsem pro, protože...........!

1 0
možnosti

VLAKR

11. 6. 2012 10:39
Re: No a co vy?

Odpověď bude nejspíše znít: "Jsem proti, protože mám u Lubence rekreační chalupu."

3 0
možnosti

Josef Zelený

11. 6. 2012 10:31
To je těžké

Globálně by chtěli všichni všechno, ale lokálně to nechce nikdo. Všichni by chtěli elektřinu, ale úložiště nechce nikdo ve svém okolí. Všichni by hctěli bezpečnost, ale vojenské nebo policejní cvičiště poblíž svého bydliště odmítají všichni. Všichni by chtěli bohatou nabídku zboží, ale dálnici, po které jezdí kamiony s nákladem, nechce podél své vesnice nebo města také nikdo. Všichni by chtěli, aby násilníci seděli ve vězení, ale ať ta vesnice je alespoň 20 km od místa, kde bydlím já.

To ale nejde. Lidé žijí všude. Buď někdo ty věci bude mít ve svém okolí, i když se mu to nelíbí, nebo prostě se budeme muset obejít bez jmenovaných vymožeností.

3 0
možnosti

pavel 99

11. 6. 2012 11:14
Re: To je těžké

zřejmě bude nutné, aby ti "odmítači" začali ze svého hradit "neodmítačům". Třeba jedinec z obce "odmítačů" půjde na RTG, pojišťovna mu zaplatí onu cca tisícovku za snímek a od si připlatí další tisícovku na uložení "odpadu", který vznikne (a tento "příspěvek" půjde do obce "neodmítačů" - tudíž budou mít moderní infrastrukturu, školky, .......). Taktéž s elektřinou, komunálním odpadem.......

Holt nemít ve svém katastri nic bude "hezké", ale bude to něco stát.:-/

0 0
možnosti

celim

11. 6. 2012 10:26
Není odpad jako odpad!

Za odpad lze považovat nejrůznější radioaktivní materiály z různých zdravotnických a průmyslových zařízení. S těmi je dost velký problém, protože ty už nikdy k ničemu asi použity nebudou. Na druhou stranu vyhořelé palivové články lze považovat spíš za deponovanou surovinu, která se sice dá přepracovat již nyní, ale nevyplatí se to současnými metodami, ale za nějakých padesát let se to možná bude běžně přepracovávat. U toho opravdového odpadu si dovedu představit, že by se uložil někde na konci štoly 1600m pod zemí vytěženého uranového dolu a zabetonoval.

3 0
možnosti

Jarcho

11. 6. 2012 10:11
Nejde o odpad, ale o surovinu.

Velmi cennou surovinu, která se za pár let bude velmi draze kupovat, aby byla dále zpracovávána.

A mít v obci úložiště této suroviny bude nepochybně velmi lukrativní - obec bude dostávat více peněz, vlastníci nemovitostí si také při chytrém vyjednávání mohou sjednat podporu, obec navíc bude více hlídána před kriminálními živly.

2 0
možnosti

Paeris Kiran

11. 6. 2012 10:15
Re: Nejde o odpad, ale o surovinu.

Především je šance na dost zaměsnaneckých míst.

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 935x
Novinář, spisovatel, fotograf, cínař...

Seznam rubrik