Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RJH

Rob J.H.

3. 5. 2011 0:16
velmi...

...dobré, karma R^ Ale těžko to vyprávět národu, kterému soudružka učitelka pověděla tu jedinou pravdu o tučných prelátech, kteří odvážejí zlato a stříbro do Bavor.

0 0
možnosti
MS

majkl1

3. 5. 2011 0:27
Re: velmi...

Jó, kdyby jenom to. Právě jsem se dozvěděl z dobře informovaných zdrojů, že Vatikán po nás požaduje, abychom zacvakali klobouk, roucho a papežskou pověřovací bulu, kterou ztratil pan kardinál Cesarini v bitvě u Domažlic. Starožitnosti šly nahoru a eště ty úroky a pokuta z prodlení.... Kohn by řekl Aj vaj vaj...

0 0
možnosti
J

jarno3

2. 5. 2011 23:09
Pár poznámek

k vaší slátanině, pane autore. Pokud pranýřujete zločinné komunistické proticírkevní zákony, pak by bylo na místě taky uvést, že církev získala základ svého majetku na základě stejně zločinných zákonů. Že ho z největší části z  "lidu obecného" vydřela daněmi, desátky, robotní povinností a demagogií. Pokud pláčete nad nějakou rozpadlou kapličkou, pak vás možná utěší, že za dvacet let postkomunistických vlád zmizely z povrchu této země desítky, možná stovky továren a podniků, které na rozdíl od vámi litovaných kostelíků zajišťovaly lidem práci a obživu. Představitelé dnešních církví dobře vědí, že jejich doba minula, nicméně nehodlají vyklidit pole. Proto to moralizování, apely na city a soucit. Ano, ať dostanou zpátky kostely .Ale ať se o ně starají sami a nenatahují hrabivou ruku do prázdné státní kasy. Pokud chtějí pomáhat nemocným, nechť tak činí u těch, co o jejich pomoc stojí. Pak se rychle ukáže skutečná síla církevních  dogmat.

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 5. 2011 23:22
Re: Pár poznámek

 Takže pane či paní, církve nejenže pomáhají nemocným, ale dokonce potřebným ( katolická charita, adventistická Adra atd.) O kostely se skutečně starají jen církve. Jen v případě velmi příznivých okolností na to přispěje stát (většinou prostřednictvím nějakého fondu podporovaného EU) A že se Vám zdá, že doba církví minula? No tak asi nečtete anebo nesledujete dění u nás. Po bolševické hrůzovládě nastala za posledních 20 let velmi významná církevní obroda. A to nejen u katolíků. Jen to nechce před tím zavírat oči. A co se týče zkrachovalých či zmizelých továren a fabrik, které zmizely. Ano, to je jev, který právě u komunistů má svůj počátek. Rozkrádání a tunelování není mottem křesťanů. To bolševik pokřivil lidskou morálku. Hezký večer.

0 0
možnosti
D

dampfer

2. 5. 2011 22:43
Samozřejmě

dobře napsáno, Češi se pyšní pohanstvím, domnívají se, že jsou vědecky na výši, přece nebudou poslouchat pohádky z bible, o které nevědí většinou zhola nic. Nikdy ji ani nezahlédli, ale předem odsuzují, inteligentní národ. Viděl jsem řadu ateistů umírat, mnozí volali Boha, někteří i kněze. Čas je relativní, někdy je minuta dlouhá den, někdy trvá den jen tu minutu. Lidé hospodaří s časem rozmařile, poslední den už nic nedoženou. Doporučuji se nad svým životem zamyslet a zbavit se závisti a nenávisti, které ničí nejen vaše vlastní srdce, ale i vaši soudnost.

0 0
možnosti
AK

Alka.24

2. 5. 2011 22:51
Re: Samozřejmě

R^Pěkný :-)

0 0
možnosti
F

Faustino

2. 5. 2011 22:33
Naši předci,

tedy pokud jste Slovan, žili ve zcela jiné víře. Měli své posvátné háje, stromy, posvátné hory, posvátná místa, obyčeje.

Ty si křesťanství přivlastnilo. Od křesťanství to okopírovali komunisti - na 28. říjen dali Den znárodnění atd.

Je vám též líto této historie?

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 5. 2011 22:52
Re: Naši předci,

no a jejich předci uctívali v Římě třeba Jupitera a jejich předci třeba Věstonickou Venuši. Postrádá to logiku

0 0
možnosti
AR

Don don

2. 5. 2011 22:14
no

 Moc dobře napsáno. Snad jen zrušit i vánoce. Nebo nerušit, ale aspoň tu flanďáckou podstatu jo. Třeba je šoupnout o pár dní dřív a udělat oslavu slunovratu. U velikonoc se to již začíná dařit. Oslava jara přeci. Z kostelů uděláme diskotéky, a fráterníky někam pořádně makat. Svoloč jedna líná. Jen se modlí. A eště by chtěli ňáký majetky a pole a lesy. Chamraď. Jo bolševik se musí radovat. Alee věřím, že podstata je silná a toto nedopustí. Jinak je s námi ámen a na Blanické rytíře budeme koukat jako z jara. KarmaR^

0 0
možnosti
MS

majkl1

2. 5. 2011 22:34
Re: no

V podstatě jsem o Vašem návrhu při psaní článku uvažoval, ale nechtěl jsem to příliš natahovat. Rozebrat křesťanský původ vánoc či velikonoc a jejich nechutnou komercionalizaci za posledních 60 let, to by bylo na samostatný článek. Ostatně v historii mého blogu podobný článek najdete. Dnešní společnost je pokrytecká, závistivá a škodolibá. Nějak nám chybí onen středoškolský pan profesor, skvěle představený mistrem Smolíkem: "Vražda na tyranu není zločinem". Dnes by ho místo uctivě postavších studentů okamžitě jeden z nich nabonzoval. Slušnost je dnes slabostí a poctivost naivností.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy