Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

iluminat

11. 1. 2011 17:45
sice davam karmu, ale....

tech duvodu k zaniku rimske rise bylo mnoho, a jednu tu popisu. Navalila se jim tam pocetna "mensina" tzv. krestanu, nekteri z nich hodne fanaticti, nesnasenlivi, pro ktere vsechna jina nabozenstvi byla fuj, falesne modly, jen to jejich to prave. V Rime byvla svoboda vyznani a to tak dlouho, ze dlouho nereagovali na krestanskou nesnasenlivost, akorat mezi lidma meli hnusnou povest, kdyz treba vykopali Mitru z nejakeho svatostanku,  a jine krasne veci (povedome z dneska?) Neni nahodou ze po velkem pozaru v Rime za ktery nemohl nikdo, ani Neron, ale jako vzdy lide chteji nekoho potrestat, tak cisar predhodil nepopularni krestany. Tim z nich udelal obeti, to je politicky plus. A tak se zacali pomalu roztahovat, pak prisel stredovek......

I kdyz tech duvodu k zaniku bylo mnoho. Takze multikulturalismus neni novy a pouceni nikde.

0 0
možnosti
V

Vikiš

14. 1. 2011 18:11
Re: sice davam karmu, ale....

Asi tak nějak. O článku by se dalo hodně dlouho diskutovat, ale asi bychom nedospěli nikam dál než fundovaní historici. Proto bručme, protestujme, nadávejme nebo kývejme.  Svět se mění, měnit bude a je dost pochybné, že k lepšímu. Ale to je věc názoru. Budoucnost ukáže a dost možná dá autorovi článku zapravdu.

0 0
možnosti
MV

marek,voksay.idnes

11. 1. 2011 17:06
Veliký dík za tento článek pane kolego

tleskám - naprosto perfektně napsáno. KARMAR^

0 0
možnosti
I

IoannesBaptist

11. 1. 2011 17:02
Už Ezau

prodal své prvorozenství za mísu fazolí. Evropané dnes dělají prakticky totéž.

0 0
možnosti
OONO

Obamou o nobelovku okradeny

11. 1. 2011 16:26
vlady pracuji proti vlastnim lidem,pracuji ideologicky

a nikoliv podle pozadavku verejnosti. Momentalni ideologie zap spolecnosti je neobycejne levicacka a celkove bych zap spolecnost charakterizoval, jako spolecnost vazne nemocnou, nemoznou levici.

A to je unik z reality, unik do velmi drahych a sebedestruktivnich snu. Je to takova nova snaha, ale velmi podobna snaze levicaku predeslych, snaha vybudovat idealni spolecnost. Tato u z nema byt komunisticka , ale multikultirni, pricemz princip je porad stejny a je proti prirozenosti, proti prirode, proti realite, jako ten vysneny komunismus.

Lecba je jednoducha. Vratme se do reality a delejme to, co delali po cele generace nasi predkove, kdyz nas tvrdou praci a ne snenim , dostali na dosavadni spicku vyvoje lidske rasy.

0 0
možnosti
V

Vikiš

14. 1. 2011 18:04
Re: vlady pracuji proti vlastnim lidem,pracuji ideologicky

Už máte polklé prášky od sličné sestřičky nebo je zase schováváte pod jazyk a pliváte do záchodové mísy?

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

11. 1. 2011 15:11
No celkem výstižně

No co si myslím o Evropě. Evropa nemá přiliš velkou šanci ma přežití. Je tu silný nacionalismus, odlišné jazyky i náboženství. Evropan není Evropan, ale Němec, Francouz, Polák atd. podle toho taky mluví. Do angličtiny se chce jen omezené části mladší populace. Pak tu máme katolíky, pravoslavný, evangělíky, protestanty bezvěrce ap. Toto bylo a je základ evropské kulrury a pokud ho změníme, tak  evropská kultura zmizí i bez zásahu zvenčí. Mladá generace Evropanů si žije bezstarostně s multikulti názory a z nich převzali negativní vztah k práci, ale požadujíc pěkné hmotné statky (enormní plat nebo sociální dávky) za nic nebo se i spokoji se squatem a poustevnickým životem. Tvrdé postupy nejsou v Evropě vítány a jsou kriminalizovány a nazývány extremismem.  Takže naděje, že Evropa kulturně přežije je nulová i ze vnitř, natož jestli ji někdo "odevropí" zvenku

0 0
možnosti
JM

janacz

11. 1. 2011 17:51
Re: No celkem výstižně

Každý způsob civilizace má svoje dějiny a taky konec, viz staré slavné říše, zůstaly z nich jen zříceniny, nanejvýš pyramidy. :-(

0 0
možnosti
JM

janacz

11. 1. 2011 14:52
Máme právo...

Všichni mají "práva"  viz právo menšin,  veřejný ochránce práv, Listina základních práv a ..  dětská práva, lidská práva, všeobecná deklarace práv, společnost za práva koček, ženská práva Nesehnutí,  strana práv občanů, práva pacientů, práva spotřebitelů, autorská práva..  podpora lidských  práv..  o povinnostech se mluví pouze u daňových poplatníků. Jak to má pak dopadnout? Jedno právo popírá jiné. !!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 1. 2011 14:55
Právo je název jedné strany klacku.

Druhá strana stejného klacku se jmenuje povinnost.

Když má někdo nějaké právo, znamená to, že někdo jiný má tomu korespondující povinnost.

Takže když někdo hovoří o nějakých právech, je vždy plně na místě dotaz, o čích povinnostech hovoří.

A když o právech hovoří politik, zvláště před volbami, hovoří vždy o povinnostech voličů, které zavede nebo začne důsledně vymáhat hned po volbách.

Proto jakmile si někdo vezme do úst slovo "právo", bacha na něj!

0 0
možnosti
JC

Jarcho

11. 1. 2011 14:38
No...

Důvody zániku západní části Římského impéria jsou dosti slušně popsány zde:

http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonomie-inflace-v-rimske-risi-de5-/p_ekonomika.asp?c=A090505_170230_p_ekonomika_wag

A kam Evropská unie směřuje, to je zase velmi slušně objasněno zde:

http://beranek.bigbloger.lidovky.cz/c/172116/Tri-domy-po-sedmi-letech.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy