Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ML

Niktor

23. 5. 2010 11:11
Ad Indie

Co se týče restrikcí ze strany vlády, tak centrální vláda je k náboženství velmi tolerantní a vstřícná - rodinné právo zohledňuje náboženské specifičnosti, všeobecně se tolerují náboženské oděvy (a to třeba sikhové mohou nosit své turbany i tam, kde je předepsaná přilba) atd. Problémem jsou ale vlády jednotlivých svazových států, kde se v poslední době uchytili hinduističtí nacionalisté a s oblibou zaváděli zákony omezující konverze od hinduismu.

Nicméně v kategorii sociální nesnášenlivosti Indie rozhodně nasbírala trestné body za mnoho rozsáhlých náboženských nepokojů (Gudžarát 2002, Uríssa 2008), existenci hnutí Hindutva, či různých radikálních muslimských organizací, za násilí páchané vůči jinověrcům na konfliktních územích Kašmíru a Severovýchodní Indie atd. 

0 0
možnosti
MS

majkl1

26. 5. 2010 19:27
Re: Ad Indie

A jsme zase u jádra pudla, opět je na začátku dnes převažující militantní Islám. A není divu, že většina jinověrců převezme jeho metody.

0 0
možnosti
JT

Barry Goldwater

23. 5. 2010 10:49
Několik poznámek ne zcela k věci

Křížové výpravy křesťanů nebyly agresí, šlo o reakci na agresi muslimů.

Pokud jde o Ameriku, tam šlo o stejný proces, jaký probíhal v České kotlině po příchodu Čechů.  Původní obyvatelé Čech by dnes možná mohli indiánům pouze závidět. Nemluvě o sudetských Němcích. V žádné z těchto případů zde nebyli aktivními vykonavateli křesťané. Pokud jde o conquistadory, na ně byla i katolická církev krátká a v žádném případě to nebyli vykonavatelé nějaké příkazu z Nového zákona, jehož hlavní přikázání je „miluj bližního svého“.  Za to, že křesťanská víra byla často pokroucena zisku a moci chtivými lidmi víra sama nemůže. To je právě zásadní rozdíl proti Islámu, který má násilný boj proti jinověrcům ve svém programu. 

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy