Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

garumna

3. 10. 2011 12:53
Tak ty hnusne knedle nekupujte

a zkuste si knedlik sam uvarit. Treba tento se vari v hrnku a je fakt jednoduchy ( porce pro jednoho):

1 dl mleka,1 vejce,1 rohlik,1 lžíce masla na vymazani hrnecku,1 dl hrube mouky,sul

Rohliky nakrajet na drobnějsi kostky a nechat je lehce zaschnout (idealne pokrajet den predem). Mouku smichat s mlekem a zloutky a osolit. Z bilku uslehat tuhy snih. Do připraveného testa vmichat rohlikove kostky, zlehka zapracovat snih a naplnit timto knedlikovým testem hrnecky vymazane maslem (rovny tvar, 250 ml). Naplnit je do 2/3 a vlozit do hrnce s vodou. Vody by melo byt asi tak do poloviny vysky hrnecku. Pockame az se voda zacne varit a potom hrnec prikryjeme poklickou. Varime cca 30 minut. (gurmanka.cz)

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

3. 10. 2011 13:15
Re: Tak ty hnusne knedle nekupujte

Vím, vím. Jen to moje povídání nebylo až tak o vaření, ale spíše o nabídce surovin na trhu. O tom, co se vlastně jako poživatina nabízí, když by to ani pes nežral.

Mám podobný recept, bez sněhu a celé se to cca za 5 minut uvaří v mikrovlnce. Je to docela jedlé.

0 0
možnosti

kuča

3. 10. 2011 9:50
Také se přidám......

:-)......před několika roky jsem ovdověl, roky jsem chodil na obědy do školy, Byly výborné. Jenže cesta tam a zpět

(14 km), autem a postupné zdražování ve školní jídelně mě přinutilo tohoto se vzdát. Starý člověk jí opravdu méně, navíc jsem poměrně vybíravý, tak jsem to vyřešil následovně: Podotýkám, že kromě vaječiny, topinek a čaje, jsem nikdy víc neuměl.

Na internetu jsou miliony receptů! Trochu zručnosti-začalo mě to bavit. Koupil jsem mikrovlnku, jednoduchého robota, nějaký slušný hrnec, kde se jídlo nepřipaluje a funguje to perfektně. Knedlík v mikrovlnce udělám za 4 minuty(důchodcův čas je drahý), je čerstvý a udělám si ho jen tolik, kolik potřebuji k obědu, nebo mi ještě zbude na ráno s vejcem. Tatarku udělám tyčovým mixérem se všemi ingrediencemi za 3 minuty! Do remosky strčím půl kila vepřového plecka, co nesním dám do chladničky.Vaření doprovází dobré pití a svět je růžový!

0 0
možnosti

jeliman

3. 10. 2011 9:30
A já jsem bláhově myslel, že důchodci mají čas, nemusejí do

hokny, pak rychle nakoupit polotovary a spatlat z nich něco poživatelného, že klidně mohou vařit ze základních surovin, pomalu, pečlivě a dobře... Chudáci malí, asi musí spěchat, aby stihli odpolední seriály.

0 0
možnosti

majklblog@volny.cz

3. 10. 2011 15:30
Re: A já jsem bláhově myslel, že důchodci mají čas, nemusejí do

Vážená dámo,

jste zcela mimo mísu. O tom je přeci celý článek. Kde ty kvalitní suroviny a v požadovaném množství nakoupit. Máte chuť třeba na skopové? Tak si ji nechte zajít. Udělejte si bramborák. Jenže do toho patří česnek. Ten český. Toho čínského tam můžete dát celou palici, ale stejně to není ono. A tak bych mohl pokračovat. Tady vůbec nejde o čas, ale zdroje.

0 0
možnosti

Lesní sběř

3. 10. 2011 8:51
Asi jsem bloud...

...ale já pro jednoho vařím úplně stejně, jako bych vařil pro čtyři. Tři přebytečné porce prostě individuálně zabalím, popíšu lihovým fixem a nakrmím jimi mrazáček. Na dveřích ledničky mám pověšený seznam, co se v mrazáčku nachází. Nic tak nemusím jíst dvakrát za sebou. Dostanu chuť, řekněme, na koprovku, nahlédnu do seznamu a vidím, že koprovka se v mrazáčku nachází a nemusím ji tedy vařit.

Dokonce i ty nedojedené balené knedlíky se dají zamrazit, ztráta kvality je minimální (jen někdy okorá kůrka; ještě se mi nepodařilo vysledovat, podle jakých zákonitostí k tomu dochází).

-

Mrazit se dá i chleba (a nechutná pak o nic hůř než včerejší), ale tam je potřeba aplikovat takový trik: po vyjmutí z mrazáku se musí chleba vyndat z igelitového sáčku, aby při rozmrazování zároveň oschl a nenacucal zpět vlastní vlhkost vyloučenou zmrazením. ;-)

1 0
možnosti

majklblog@volny.cz

3. 10. 2011 13:18
Re: Asi jsem bloud...

Barbare! Zmrazit omáčku, královnu kuchyně. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy