Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

Host8

15. 2. 2011 12:43
Pošta

Pro poštu platí že jsou výkony odtrženy od služeb. Někde zaplatíte. Jinde musí doručit. Proto je nekorektní povídat, že někde je nerentabilní pošta. Ten výsledný efekt hospodaření se pozná po sečtení v centru.

Mohou přemýšlet o úsporách, způsobu jiného doručování či jiného zajištění služeb, ale pokud si ponechají Prahu apod. pak celá pošta ztrácí smysl.

Kvalita služby není v tom, zda se sem tam zmodernizuje palác, zda někam dají nové vybavení, ale v dostupnosti. A teď rapidně jde dolů. Pošta nevyužila dostatečně možností rozšiřování další  nabídky, např. finančních, obchodních služeb aj.

0 0
možnosti
K

kaktusak

15. 2. 2011 2:06
Vy jste tedy demagog

Srovnávat rodinný statek s poštou nebo železnicí! Kterápak pošta nebo železnice kdekoliv na světě, třeba soukromá, je rodinnou firmou bez zaměstnanců a bez úřednického aparátu?

A proč vůbec v dnešní době využíváte služby, se kterými jste nespokojen? Takřka úplně můžete poštu i železnici nahradit.

0 0
možnosti
E

ephemeroptera

14. 2. 2011 22:27
Stát není žádná zvláštní entita...

Stát tvoří lidé ... jak jste v ůvodu psal, za c.k. to šlo, a to nebyla soukromá železnice nebo pošta... když se ale hospodář vymění za účetního, je zle... Stát a jeho představitelé jsou takoví, jaká je celá společnost... i ministři a úředníci nejsou žádní mimozemšťané, ale jsou jedni z nás... když má celá společnost pokřivené hodnoty a je hloupá, pak jsou takoví i představitelé státu, a pak stát jako takový nemůže dobře hospodařit... není pravda, že stát je špatný hospodář (to je jen takové moderní zaříkávadlo) .. špatní hospodáři mohou být jedině lidé...

0 0
možnosti
JP

Chytrakz hospody

14. 2. 2011 16:04
Co jsme si zvolili, to máme

Stát musí být dobrým hospodářem, protože spravuje obrovský majetek. Dovede si představit, že by majitel fabriky svěřil svůj majetek diletantovi. Ano i to se bohužel stává, ale pak dotyčnej fabrikant přijde na buben. Stát je právnická osoba, tedy fikce, kterou někteří právní mamlasové by stíhali podle trestního zákona, a ta nic spravovat nemůže. Správu za ni dělají osoby, které to mají v náplni práce a první na řadě jsou ministři. Tak pokud Míra Kalousků prohlásí, že stát je špatný správce (prohlášení je za účelem privitazaci, čti rozkradení, státního majeku), tak vlastně řekl:   "Já jsem špatný ministr!!!!;-D"    

0 0
možnosti
B

Busák

14. 2. 2011 15:35
Dobrý článek.

Fascinují mě pouze dva aspekty: Že je potřeba na věci, které jsou každému normálnímu člověku jasné, vůbec poukazovat.

A že se stále najdou blbci (viz nick dabi), kteří melou pořád ty stejné nesmysly.

0 0
možnosti
JB

Dabi

14. 2. 2011 15:08
A

co pantáto povíte na Budvar to je doknce furt národní podnik a jak naschvál furt je v zisku, a to ve stále vyšším, pravicový soudruzi už z toho mají kopřivku, kazí ty zhovadilý poučky

0 0
možnosti
PJ

bez_tolerance_hlouposti

14. 2. 2011 15:18
Re: A

a jak rozsahly ma Budwar management?

0 0
možnosti
Z

zuzanazuzana

14. 2. 2011 15:05
Já musím s Vámi bohužel souhlasit.

V roce1998 to začalo smrští zákonů, z nichž polovina vůbec nebyla nutná a tak to pokračuje až do dnešních dnů. Bohužel stát je velmi, velmi špatný hospodář.

0 0
možnosti
JB

Dabi

14. 2. 2011 15:10
Re: Já musím s Vámi bohužel souhlasit.

a co ta plejáda zkrachovalech podniků, tak skvěle pravicově zprivatizovaných nebo spíš vytunelovaných

0 0
možnosti