Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

8. 10. 2010 1:08
To je dobře, že v lesích zůstává organický materiál

Lesní půda to potřebuje.

0 0
možnosti
MS

majkl1

8. 10. 2010 3:12
Re: To je dobře, že v lesích zůstává organický materiál

Snad byste mohl nejprve ukončit diskuzi k jednomu bodu a pak začít další a opět jen prohlášením. Ale budiž.. U organického materiálu jako je opadané listí, jehlice a odumřelé větévky, tam máte pravdu. Nikoliv co se masivních zbytků po těžbě týče. Kulturní les není prales a naopak primární les není lesem kulturním. O ten kulturní je třeba se řádně starat a do druhého naopak zasahovat minimálně. Tam i ta dobře míněná péče může mít nedozírné následky. Správci Yelowstonského národního parku hasili drobné sezóní požáry v dobré víře, že mu prospějí. A pak jim shořela skoro třetina parku. Kde byl zakopán pes? Dříve se požár přehnal, aniž by vzrostlým stromům příliš uškodil, ale zlikvidoval spodní patro. Díky hašení se toto rozrostlo včetně křovin, oheň postupoval daleko pomaleji a měl vyšší teplotu, takže ve výsledku shořely i ty stromy. Prostě to schrastlo sakumprásk.

0 0
možnosti
A

Amoniak

7. 10. 2010 23:36
Ale no tak

A co byste tou strašně levnou dopravou přes Ústí chtěl vozit? Ono to totiž s tou cenou dopravy není tak jednoduché ...

0 0
možnosti
M

majklblog@volny.cz

8. 10. 2010 0:56
Re: Ale no tak

Sice je to zcela na okraj článku, ale lodní doprava má velké možnosti zejména u těžkých a velkoobjemových nákladů včetně kontejnerů. Jen má tu smůlu, že je prostě pomalejší než kamion. A jestli vám leží v žaludku to Ústí - pro těžké náklady je Labe je splavné od Pardubic a Vltava od Prahy. Štěchovice prominou. A co se ceny dopravy týče, největší položkou je opakovaná překládka. Proč se většina mezikontinentální přepravy karga děje právě lodní a nikoliv leteckou přepravou? Čistě z finančních důvodů. Ta letecká je natolik drahá, že se to vyplatí jen u vybraných produktů. Po Evropě holt ten kamion ještě ujde a skutečnou cenu zaplatí následná generace. Oni ti staří průmyslníci nebyli žádní malí troubové a dokázali počítat. Možná proto vydělali dost peněz a pak za své postavit městu třeba divadlo nebo knihovnu. Ale nepamatuji si, a historie o tom též mlčí, že by třeba Petschek, Weinmann, Baťa a další byli zapleteni do nějakých úplatkářských afér jako novodobí "taképodnikatelé".

0 0
možnosti
JJ

tenkdomacas

7. 10. 2010 23:05
Naprostý souhlas ,chtěl jsem taky

něco podobného napsat autorce toho blogu, ale nemá otevřenou diskusi.

0 0
možnosti
PH

hekp

7. 10. 2010 21:20
paběrkování dřeva

 Hm,  kde to prosím bydlíte, že  po dřevorubcích nejde nikdo paběrkovat? V šumavských hvozdech?

0 0
možnosti
5

590130

7. 10. 2010 21:31
Re: paběrkování dřeva

Co? Mám před očima obrázek - zlý hajný (panský pohůnek) žene z lesa bábu (patřičně vyhublou) s chrastím...tohle myslíte?

0 0
možnosti
5

590130

7. 10. 2010 20:31
Ekobláboly.

Březová je extatická vizionářka (četl jste Hájili jsme hrad?) a četby jejích článků se vyvarujte, pokud si chcete uchovat zdravý rozum.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy