Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

2. 6. 2010 21:10
Slavíček, Slavíček

Vy vůbec netušíte, která bije. Je ním jasný, že se vám VV nelíbí, ale to je tak asi všechno, co jste řekl. Argumentace veškerá žádná, jen zapšklý vzduch, nebo že by to byl ten Alz....... ;-)!!?

0 0
možnosti
JN

j.neuman

2. 6. 2010 20:46
Dovolím si zcela nesouhlasit

a bez nějaké urážky, nechápete bohužel přesně podstatu zastupitelské demokracie a jak vůbec funguje. Zastupitel (poslanec, senátor a pod.) není (primárně) žádný odborník (a ani by nemohl být), je to delegovaná osoba z lidu aby dohlížela právě na ty odborníky, kteří uvádějí jejich názory do praxe (exekutiva, legislativní odbory a pod.). U poslanců je to sice placená funkce a full-time zaměstnání ale např. obecní zastupitelé mají většinou zaměstnání a občas se sejdou aby něco odhlasovali. I ten poslanec je ve většině projednávaných záležitostí laik a musí si nechat poradit. Jsou to tedy lidé jako vy.

Představa, že zastupitel obce něco odborně náročně řeší je zcela naivní, měl by mít samozřejmě přehled ale většinu rozhodnutí dělá tak jako každý jiný, realizaci pak nechá na odborníkovi. Z tohoto důvodu může být většina rozhodnutí nahrazena referendy. To že osobně referendum nepodporujete je váš názor ale celosvětově vede cesta demokracie tudy, o tom jsem přesvědčen. S pozdravem Neuman.

0 0
možnosti
M

majklblog@volny.cz

3. 6. 2010 0:59
Re: Dovolím si zcela nesouhlasit

Možná jsem se nevyjádřil přesně, ale nikde netvrdím, že zastupitel je odborník ve všech otázkách, ke kterým musí zujmout stanovisko. Proto má k dispozici tu větší, tu menší odborný servis. A také, pokud je to nutné, třeba bezpečnostní prověrky. Jen jsem chtěl poukázat na nemožnost přímé demokracie v běžné denní politické praxi. Referendem můžete řešit, zda si obec postaví nebo nepostaví kanalizaci, či zda stát má nebo nemá být členem toho kterého paktu. Ale jak byste chtěl řešit referendem třeba nákup zbraní (a jejich typ) pro ozbrojené složky? Natož tak komplexní záležitosti, jakými jsou celé zákoníky nebo státní rozpočet?

Přeji Vám hezký den. M. Slavíček

0 0
možnosti
G

Gašpo

2. 6. 2010 18:30
S Vašim názorom súhlasím

Toto je veľmi nešťastné a neohrabané aj keď pominiem, že bude nejaké menšie percento voličov rozhodovať o veciach, ktoré potrebuje celá republika, bez hĺbkovej znalosti problému. Bude ovplyvňované momentálnymi náladami až hystériami. Tento "demokratický" prvok je populistický a bohužiaľ nemusia na to doplatiť len samotné VV, ale aj všetci ostatní.

0 0
možnosti
MN

micnad

2. 6. 2010 18:13
Laici, hmmmm

Každá mince má dvě strany. Když nebudou rozhodovat laici, tak budou rozhodovat lobisté. To máte prašť jak uhoď. Řekl bych, že spravedlivější bude, budou-li rozhodovat všichni, kterých se to týká, to je všichni. Hloupí i chytří. Takže se místo strachování o to, že budou rozhodovat hloupí snažme o to, ať je těch hloupých a neinformovaných co nejméně, ne?

0 0
možnosti
PN

pifl

2. 6. 2010 18:21
Re: Laici, hmmmm

Dobré ale neuskutečnitelné;-);-)

0 0
možnosti
RK

semelik

2. 6. 2010 18:04
jak je vidět, s VV bude ještě veselo

0 0
možnosti
K

kaktusak

2. 6. 2010 17:54
Ano, přímá demokracie by se měla rozšířit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 962x
Starší pán, který snad ještě může něco říci. Tedy pokud mu to něco nešlohne ten tento, jak se jmenuje, ten co krade paměť. Alsasan - ne, Arenheim - ne, Alzheimer, jo,to je von!

Seznam rubrik

Oblíbené blogy