Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

a pak ještě existuje jedna velmi ošklivá teorie, že už americké bohaté Židy nebavilo dotovat chudáky na Haliči a podobné, což jim velí náboženská povinnost a nechali řady evropských spoluvěřících trochu protřídit. alespoň se tvrdí, že opravdu bohatých Židů a vědeckých talentů v koncentrácích mnoho nezůstalo. šílená myšlenka, ale setkala jsem se s ní, takže Vám doplňuji výčet. jinak díky za zajímavý pohled na věc

0 0
možnosti
MP

Nevím.Je to možné.Na př. v Terezíně byla kategorie tak zvaných prominentů, židů bohatých, či majících vysoké zásluhy v Německu ze svého dřívějšího působení, a ti skutečně většinou přežili.Ovšem to byl celkově jenom malý zlomek... 6 milionů židů nepřežilo Jinak ..."díky za díky".

0 0
možnosti
Foto

základem všeho zla je boj o zdroje a bohatství a lidská pýcha-považovat se za lepší a vyvolené a na ostatní shlížet jako na méněcenné-všechny teorie o existenci Boží jsou uměle vmyšlené konstrukty kterými si zakrývá pravá podstat lidských konfliktů-jakýsi filozof řekl: Přestaňte se pinožit hledání pravdy Boží a zeptejte se přírody- v ní je ukryta veškerá moudrost

0 0
možnosti
MP

Možná ano, možná ne.Je mnoho filozofů i ostatních myslitelů i v přírodních vědách, kteří jsou věřící.

0 0
možnosti
VE

Odvěký problém teologie s "teodiceí" - týká se přítomnosti zla ve světě, který stvořil hodný a milující bůh. Náboženských absurdit jak je vidět lze navymýšlet spousty.

2 0
možnosti
Foto

Když se věřícím nedaří, tak to je tím, že bůh je trestá. To je i křesťanská a islámská ideologie. Proč by zkoumali opravdové příčiny, když si můžou říct jednoduchou pohádku..

2 0
možnosti
MP

To Vám řekne jistě autorka knihy.Případně si knihu přečtěte.

1 0
možnosti