Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J43a87r90a 81R76a96n12k

8. 8. 2016 18:08

Karma, ten sovetsky double standard pretrvava v RF Putinovych oligarchu a Soci musela mit nejvice zlata. Je rozdil pokud je "whistlerblower" Snowden (B. Manning a Assange) a nebo nekdo z druhe strany:

Russian doping: Who is whistleblower Grigory Rodchenkov? - BBC.com

http://www.bbc.com/news/world-europe-36833962

Jul 19, 2016

https://en.wikipedia.org/wiki/Grigory_Rodchenkov

http://www.nytimes.com/2016/05/13/sports/russia-doping-sochi-olympics-2014.html

0 0
možnosti
MS

Dobře napsáno, včetně toho dovětku. R^

1 0
možnosti
Foto

Olympiáda v Soči stála Rusko směšných 50 milirad dolarů. To, že něco nehraje bylo podivné od začátku. Rusové najednou získali 33 cených kovů.Postupně vyplouvalo na povrch co se zde dělo. První malér nastal při tiskové konfernci věnované k úspěchům sovětských sportovců, když se v přímém přenosu podkecl ministr sportu Mutko a po okřiknutí Putinem se to snažil zachránit slovy " že měl na mysli použití preparátů, které nejsou zakázané. Vjačeslav Fetisov uvedl po neúspěchu ruských sportovců ve Vacouveru, že vinu na tom má ministr Mutka, který poslal na Olympiádu, sportovce, kteří byli čistí a neposlnění a otřesné to bylo vidět na ostřílených sportovcích, kteří dobíhali z posledních sil, protože byli neposilněni a neměli žádnou energii.

2 1
možnosti
BV

Pane Pálka píšete o mediální masáži, ale zároveň jste typickým příkladem jejího působení. Nevím zda je jen z vaší zaujatosti, neznalosti, neschopnosti si opatřit nezpochybytelná fakta či jejich prosté ignoranci když neodpovídají vašim názorům ale rozhodně se ve vašem článku objevuje řada tvrzení o nichž by se dalo, jazykem diplomata, s úspěchem pochybovat.

Takže si porovnejme některé vaše výroky se skutečností:

1) "A v tom okamžiku byl nařčen z toho, že kupoval, či dostával zakázané medikamenty ze kterých míchal jakési koktejly, které rozdával, či prodával ruským sportovcům."

Rodčenko se ve svém rozhovoru pro The New Yourk Times chlubí, že sám vynalezl ten dopingový kokteil, určil jeho dávkování, způsob podávání atd.

http://www.nytimes.com/2016/05/13/sports/russia-doping-sochi-olympics-2014.html?_r=1

"By his own admission, Dr. Rodchenkov, who has a Ph.D. in analytical chemistry, used his expertise to help athletes properly use banned substances and go undetected. After years of trial and error, he said, he developed a cocktail of three anabolic steroids — metenolone, trenbolone and oxandrolone.The drugs, Dr. Rodchenkov said, helped athletes recover quickly after grueling training regimens, allowing them to compete in top form over successive days.To speed up absorption of the steroids and shorten the detection window, he dissolved the drugs in alcohol — Chivas whiskey for men, Martini vermouth for women.Dr. Rodchenkov’s formula was precise: one milligram of the steroid mixture for every milliliter of alcohol. The athletes were instructed to swish the liquid around in their mouths, under the tongue, to absorb the drugs.In the interviews, Dr. Rodchenkov boasted about his ability to shield doped athletes from detection."

Tedy pane Pálko, žádné nařčení sám se k tomu přiznává.

Ovšem Ročenko je značně nespolehlivý svědek. Z jeho přiznání vyplývá, že byl hlavní osobou dopingu v Rusku. Ale zároveň je osoba, která se musí zavděčit svým chlebodárcům, aby mohl zůstat v USA

4 1
možnosti
Foto

Rodčenko po ukončení Olympiády v Soči, kde se podílel na výměně vzorků dostal od Putina státní vyznamenání. Po vypuknutí aféry s výměnou vzorků na Olympiádě v Soči a po zjištění, že několik lidí v jeho týmu, který se na výměně vzorků podílelo za podivných okolností zemřelo, nečekal až dojde na něj a utekl do USA.

2 1
možnosti
VM

Pokud vím,tak ti Rusové,co jim byl prokázán dopink,startovat nebudou,právem.Ale obviňovat předem všechny Rusy z dopinku,je princip kolektivní viny.

Že se neptáte,co dělá Brazílie proto,aby odstranila všechny nedostatky,a že jich je dost a nejsou malé,ale to sluníčkáři nevidí,když byla olympiáda v Soči nebo Pekingu,tak jste emotivní kritikou neplýtvali,upozorňovali jste na lidská práva,dobře,ale Brazílie na tom není o moc lépe,co se týče lidských práv,o bezpečnosti ani nemluvím,nejeden sportovec účast odřekl.

2 1
možnosti
PP

Rusové si zvolili politiky a ti organizovali dopink. Tedy nejde o kolektivní vinu, stát není kolektiv, ale o státní vinu a tedy stát by měl mít zákaz, ne kolektiv.

3 0
možnosti
Foto

Viděl bych to stejně tak R^

1 0
možnosti
Foto

Ten závěr vystihuje vše naprosto přesně

2 0
možnosti
Foto

J41i98r85i 65B72i78l69i70n35a

31. 7. 2016 16:01

Dik za dobry clanek! R^

5 0
možnosti
MD

Predpokladejme, ze jste odbornik na 'doping'. A ze tedy vite, jake latky, kdy, kolik a v konecne fazi s jakym vyslednym ucinkem na vykon toho ci onoho sportovce. Klidne se v tom babrejte. At jen neklouzeme po JEDNODUCHEM povrchu veci, natrenem barvou 'doping'. A k tomu statnimu dohledu a starosti nad obrazem Ruska. Zkuste se se vzit do pocitu a snah Rusu, za ze vsech stran premalovavany obraz Ruska.

3 8
možnosti
PK

Kolega pouze konstatoval fakta. Za dob SSSR to bylo běžnou praxí, koneckonců se to dělo i u nás nebo v NDR. Sport nebyl sportem, ale prostředkem ideologického boje ze zlým Západem. Doping byl státem řízená akce s cílem nahmatat co nejvíce medailí a ukázat jak jsme dobří. V Rusku zřejmě tahle zvrácená myšlenka žije dodnes. Nevím, z čeho to pramení, ale řekl bych že z určitého mindráku.

2 1
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 15,66
  • Průměrná čtenost 961x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik