Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Karmu nedám, sympatizující R^ ano. Přeci jen blog nutící člověka ověřovat fakta a trochu počítat je už na idnesu vzácností. Taky jsem si rychle zadal do vyhledávání vraždy v Praze - rok 2018 případů 14. Vynásobeno 8x je 132, to nám ještě 22 případů do toho Londýna 2017 schází. Třicetiletý průměr u nás zkreslují divoká devadesátá léta.

S přijímáním je to těžké. Fandil jsem projektu Generace21, která za nestátní peníze umožnila pobyt několika rodinám z Iráku. Většina nevděčně vzala roha, i když pár čestných výjimek zde, tuším, žije dodnes. Znám křesťanského pracovníka, který ještě před vypuknutím války v Sýrii jezdil do Rakouska učit se práci s migranty. Zkušenosti smutné - největší šanci má ten, kdo se nestydí lhát. Stejně tak občas někdo jezdí do uprchlických ghet v Řecku. Kdyby tito lidé měli vybírat oněch 50 mladistvých, snad by to vyšlo. Jenže pachatelé dobra za státní peníze by asi všechno zmamlasili a přivezli sem nebezpečné týpky. Vemte si, že český stát už několik let odmítá dát azyl několika desítkám čínských křesťanů. Naprosto bezproblémových lidí, snažících se odvděčit aspoň drobnou pomocí ve farnostech, když jim azylový zákon nedovoluje pracovat.

0 0
možnosti
MP

Mám ve výpočtu chybu :-P 14 x 8 = 112. Tedy při poměru obyvatel Londýna a Prahy 8 : 1 je incidence vražd v Londýně o 35 % více než v Praze. Tedy žádný bombastický rozdíl. Ale přeci jen, u nás je líp. Zatím mladiství nedivočí s noži.

1 0
možnosti
MP

Díky všem za pobouřenou reakci.Informace o počtu vražd v České republice jsem pouze opsal z webu Českého statistického úřadu.Samozřejmě, vím, že může být zavádějící srovnat a zprůměrovat údaje za 30 let , s nějakým jednotlivým rokem v jiných zemích.K souhrným číslům jsem se ale nedostal.Lze ale také očekávat, že počet vražd v jednotlivých zemích západní Evropy které jsem uvedl, mohly být menší mezi lety 1990-2010, či dalších, než rok 2018 , se kterým jsem srovnával. Invaze imigrantů do těchto zemí nastala po roce 2014.Očekával jsem ale také, že se někdo vyjádří , tedy podle mne, k nekorektnosti jednání našich politiků, pokud se týká nepřijetí ani padesáti mladistvých z ohrožených oblastí.Lituji, že to nevyvolalo žádnou reakci.

0 0
možnosti
DN

Vzpomněl jsem si na jeden pořad v jedné české televizi - To nevymyslíš. 8-o

0 0
možnosti
DN

To snad ani nemyslíte vážně? To už ani není demagogie, toto je hloupost.

0 1
možnosti
MP

Myslím to vážně, nejsem demagog a nemyslím, že to je hloupost.Dostal jsem se včera na originální britský servr, který jenom potvrzuje mé informace z jiných zdrojů.Našel jsem zaznamenané vraždy v Londýně za jednotlivá leta od roku 1990 do roku 2018.Nebudu vypisovat jednotlivé hodnoty na 100 000 obyvatel,nicméně alespoň leta poslední.Rok 2011-2018. 1,5- 1,1-1,2-1,0-1,2-1,2,-1,2-1,5.Za celé období od roku 1990 je průměr 1,95 . Londýn má asi o 1 milion obyvatel méně než Čr. V Čr je to , jak jsem napsal, za toto období 2,06.A to je včetně vražd v Londýně, které v tomto období udělali islamisté.

Pokud chcete cokoliv kritizovat, měl byste se detailněji seznámit s danou věcí,

0 0
možnosti
PK

Statistiky jsem nečetl a tak nemohu porovnávat, leč jsem navštívil několik zemí v minulosti a jsem rád,že stále ještě Česko je relativně bezpečnější zemi,než jsou v Evropě ...tedy některé..

2 0
možnosti
Foto

Pane, jste bohapustý demagog. Srovnejte si statistiky podle jednotlivých let. Zjistíte, respektive nezjistíte, protože to určitě už víte, že poměr vražd v posledních letech vůči vámi jmenovaným státům je k ČR mnohem lichotivější, než se nám snažíte podsunout. Respektive, že dosahujeme tak poloviny jejich vražd na 100 000 lidí..

2 0
možnosti
MP

Nu, máte zvláštní styl vyjádření..."lichotivější poměr vražd k Čr vůči vámi jmenovaným státům "...., ale zjednodušeně ...nemáte pravdu.A pak ..jeden, dva roky, nic neznamená, počet může značně stoupnout i značně klesnout.Já jsem vzal průměr u nás za 30 let a ten je 2.06

0 0
možnosti
Foto

Jednostrannému pohledu, který vytýkáte premiérovi, jste se tedy Vy neubránil. Ano, vraždy jsou zlá věc. Ale pokud se hovoří o bezpečnosti místa nebo státu v roce 2019, každý člověk má na mysli rozhodně něco trochu jiného než - promiňte - jen prosté vraždy. A proto zahraniční srovnání (ano, to není Babišův osobní PR konstrukt) nás řadí na slušnou pozici. Česko přece není jen Praha... A například ve Vámi "poměrně méně vyvražďovaném" (opět se omlouvám) Londýně bych žít asi nechtěl. Ten pocit obyčejného bezpečí bych tam určitě neměl.

1 0
možnosti
JD

:-) pěkně jste to odfláknul ;-D a ty kydy okolo ..za tohle pochvalu od zadavatele fakt nedostanete. Nemluvě o tom, že vraždy jsou jen jeden z faktorů pocitu bezpečnosti :-P

3 0
možnosti
Foto

Tady je jeden z ukazatelů, který bere v potaz i ostatní faktory. Držíme tam velmi hezké 10. místo :-)

http://worldpopulationreview.com/countries/safest-countries-in-the-world/

1 0
možnosti
JU

Vy jste dobrej demagog ;-D Za prvé...ten žebříček nesestavovali ani zlí Zemanové a Babišové ani jiní Češi. Ten žebříček k nám příšel ze zahraničí. Za druhé... porovnáváte zprůměrovaná ČR (na začátku Československa) data od roku 1989 do roku 2018 a z cizích států jste si odnesl konkrétní rok 2018. Bylo by tedy zřejmě na místě srovnávat rok 2018 u všech (byť teda žebříček bude každý rok trochu jiný). Pak byste došel k indexu 1,09 pro ČR. Nicméně ten ženříček se netýkal počtu vražd.

5 0
možnosti
MP

Píšete zcela zásadní nepravdu.Žebríček vražd je opis z Českého statistického uřadu.Došel jsem včera i na počty vražd na 100 000 obyvatel v jednotlivých letech v Londýně a napsal výše.U nás 2,06, v Londýně 1,95. Za celou VB je nemám.Jestliže tedy v Londýně "hrůza", u nás taky.

0 0
možnosti
  • Počet článků 320
  • Celková karma 15,66
  • Průměrná čtenost 961x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik