Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AR

Je to tak. Že Zeman by rád zavedl prezidentský systém je zcela očividné. Premiér Babiš předal prezidentu k schválení požadavek ČSSD na výměnu ministra kultury, ale on s navrhovaným novým ministrem spokojen nebyl. Tímto začal tance prezidenta trvající 3 měsíce. Ukázalo se, že Zemanovi jde o přímý podíl na vládní moci. Že je to v rozporu s duchem ústavy i tradičním vnímáním prezidentské role v popřevratové ČR je Zemanovi šum a fuk. Rovněž se pletl premiérovi do jeho práce a rád diktoval socdemákům i Babišovi. Zeman teď u svých příznivců vypadá málem jako legitimní samovládce. A toho si chce plně užívat. ČSSD i Babiš poskakovali tak jak on pískal;-D;-D;-D

1 0
možnosti
JK

Je to tak, a aby AB věděl kde je jeho místo, prohlásí Bradáčová, že o žalobě se má rozhodnout do konce měsíce, v tu chvíli AB zatáhl ocas mezi půlky a padl poníženě na všechny čtyři. Hamáček zas nemá sílu vykopnout z ČSSD zemanovo křídlo včele s ruským motorkářem, a tak si ho přehazují s Hradem jak špinavý hadr. Vybrali si do čela opravdu pevný "charakter", jiný by s tím dávno sekl. Takže zatím co vyhození ředitelé kulturních institucí jsou Hradem již odsouzeni za odporné činy k trestu (kulturní) smrti, tak kastelán v Lánech je stále nevinen, i když tady už má policie výsledky, ne jako v tom případě prvním.

0 0
možnosti
FN

Zde se hodí trochu pozměnit jedno staré arabské přísloví:

Psi štěkají a přitom karavana je již daleko

Starý ministr byl odvolán a nový jmenován. Jelikož Ústava nezná lhůty, nemohlo dojít ze strany prezidenta k jejich porušení. Zásadní je, že došlo k ústavnímu způsobu výměny ministra. Vše ostatní jsou jen zbytečné kecy. A právě tyto zbytečné kecy rozdělují společnost.

1 1
možnosti
MP

To si nemyslím.Nestačí Vám vyjádření několika ústavních soudců ? Ústava hovoří "neprodleně".

0 0
možnosti