Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Článek jsem sice nedočetl, ale díky, zasmál jsem se dost při čtení jeho začátku.

Asi nejste typ na obchod s koňmi, v tom štěstí pravděpodobně nenajdete, nebo máte špatnou stáj.

Jsem racionální typ, ale i z vlastní zkušenosti se mi zdá, že jsou záhadné věci mezi nebem a zemí, které nechápeme.

1. Např. toto: říkávalo se prý, že dobrý hospodář věděl, že když mu onemocnělo několik koní, tak nestačí koupit nové koně, ale je třeba na jiném místě postavit novou stáj.

2. Nebo toto: měl jsem kdysi auto, s kterým jsem pár let poměrně často havaroval, ne vždy vlastní vinou. Pak mi jej někdo dokonce naboural na parkovišti před budovou, kde jsem pracoval. Řekl jsem to vedoucímu osobního oddělení, byl jsem v práci pojištěn přes kolektivní pojištění. Ten mi řekl, že to auto musím okamžitě prodat a koupit si nové nebo si přes práci vzít auto na leasing. Pracoval mnoho let u nizozemského vojenského letectva a řekl mi, že když piloti s letadlem udělali chybu a dostali se do problémů, že to nebyli vždy stejní piloti ale často stejná letadla. Nevěřil jsem mu, auto jsem neprodal. Když jsem jej za pár let prodal a koupil si nové, tak jsem nehody jíž téměř nikdy neměl. Třeba jsem se naučil jezdit opatrněji a i lépe anticipoval chyby jiných, ale kdoví?

Prostě, každý si musí nalézt to, co se k němu hodí. Jiná možnost je, že vyzařujete to, že je Vás možno podvést. Nemusí jít o něco panaromálního, ale třeba to sdělujete neverbální komunikací. A někteří lidé to zneužívají. Napsal jsem, co si myslím. Neberte to moc vážně. Vždyť je léto a okurková sezóna.

0 0
možnosti
Foto

K23a47r20e46l 12R15a20d89a

4. 8. 2013 23:51

Pokud nejste typ, který si beze studu  od kamaráda nechá zaplatit i za pozdrav, nemáte v podnikání šanci. Zkuste sbírat známky. Třeba na nich zbohatnou Vaše vnoučata.:-)

0 0
možnosti

I89v23o 27Ž13á39č14e47k

5. 8. 2013 14:43

Já znám několik naprosto slušných lidí, kteří jsou úspěšnými podnikateli. Neslušností si musí vypomáhat ten, kdo na to nemá.

0 0
možnosti
ZS

Jistě mi prominete,  fakt jsem se zasmál. Ale ne zle, jízlivě, prostě s pochopením. Vaše zkušenost se sousedovic synkem mi připomněla obdobně dobré sousedské vztahy. Soused si ode mne půjčoval dost často auto - do porodnice, z porodnice, bylo potřeba vytáhnout někoho, kdo spadl autem do škarpy a pod.. Své auto měl věčně rozbité. Nikdy jsem za to nic nechtěl, však on taky nic nenabízel ;-D. Benzín jsem neřešil, stál tenkrát 8,-Kčs/litr. Pak jsem jednou nechal po mírné oslavě auto v práci a ejhle, bylo nutné jet do lékárny vzdálené 5km. Soused mne odvezl a když jsem se ze slušnosti zeptal, co jsem dlužen, řekl "dáš mi padesát";-D. Fakt jsem čekal, že řekne "kup flašku" (však jsme jich za roky sousedství vypili dost). No, zaplatil jsem, ale zklamání to bylo.:-/ Takže nejste v tom sám.:-)

3 0
možnosti

I47v77o 92Ž90á31č47e39k

4. 8. 2013 22:07

Já bych to všechno shrnul do jednoho pravidla, které nijak nepojmenuji, protože nevím, od koho pochází:

Nejsmutnější je pohled na blbce, který se pokouší udělat něco mazaného.

0 0
možnosti
  • Počet článků 319
  • Celková karma 13,89
  • Průměrná čtenost 942x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik