Diskuse

Ahoj lidi...

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Mne by jen zajímalo jak se správně zachovat, až EU schválí pravidelně přerozdělovat nakažené mezi země podle přesně stanovených závazných kvót.

Být solidární nebo kverulant?

0 2
možnosti
Foto

Určitě kladně hodnotíte armády NDR, Polska, Maďarska a Bulharska, že Sovětskému svazu neodmítly spoluúčast na vstupu vojsk VS na území ČSSR a odsuzujete postoj Rumunska, vůči VS, které se zachovalo stejně jako o cca 50 let později země V4 vůči EU.

1 1
možnosti

Zbytečná ironie.Předpokládám, že to víte a cítíte.Srovnávat vstup a znásilnění Československa armádami v roce 1968 je něco zcela jiného než neposkytnutí pomoci několika stovkám uprchlíků, kterým padají bomby na hlavu.I kdybychom nebyli vázáni smluvně udělat to co jsme udělat měli, z hlediska lidskosti je to neomluvitelné.

1 0
možnosti
Foto

Povinnost je hezké slovo. Povinná solidarita je jako dobrovolné znásilnění. Státy, které měly chránit hranice anaopak transportovali migranty do Evropy zůstali nepotrestány, nesouzeny. Pokud toto není ideologie, y nám je předhazováno, že skze kolonie se musíme starat o tisíce lidí z Afriky, Asie a z jiných kontinentů, pak je dobré vyhlásit neposlušnost! EU je společný prostor, na kterém vydělávají všichni. Nám berou fotky sítc a tady se do Evropy dostaly milióny lidí, z nichž velká část je podezřelá z páchání nejtěžších zločinů e jménu náboženství, které nikdy náboženstvím uznáno nemělo být.

1 1
možnosti

V některých věcech máte pravdu.Ale....tím, že bychom přijali několik stovek imigrantů bychom neprovedli svoje dobrovolné znásilnění.Prokázali bychom pouze loajalitu s ostatními členy EU a lidskost k trpícím.Vybrat si, kdy být solidární a kdy ne a zachovat se jak se mi to hodí ,a zvláště pokud jsem už smluvně vázán, je podle mne nepřijatelné.Byl bych docela zvědav na Váš názor jak se zachovat při vojenském napadení jednoho z členů EU. I s tímto jsme byli seznámeni, když jsme vstupovali do EU.Tedy- povinná solidarita jako dobrovolné znásilnění ??

1 0
možnosti

Po Evropě se volně pohybují statisíce lidí, o kterých nikdo nic neví.

Jen to, že nás moc rádi nemají, občas někoho okradou, znásilní nebo zavraždí.

Náš životní způsob se jim nelíbí a nehodlají se mu přizpůsobovat, líbí se jim naše životní úroveň.

Povinnost ukázat na hranicích pas by byla přijatelnou cenou, abychom už nečetli o tom, jak někdo požádal o azyl v Itálii a pak spáchal zločin v Dánsku...

2 1
možnosti

Na rozdíl od p.Pálky jsem za český postoj rád.Zkušenosti ze zahraničí mluví jasně.

4 1
možnosti
Foto

Ale copak u nás nemáme dostatek migrantů, zejména z východních oblastí? S tím bych operoval já.

Problém je zcela jinde: jak zaručit, že přistěhovalci se budou v pohostinských zemích chovat tak, jak by se na hosta slušelo.

Austrálie má tohle ošetřeno docela slušně, a je klid.

Nezodpovědný přístup, zejména Francie, je také jednou z příčin brexitu a u nás třeba odporu jisté části obyvatelstva k EU.

A pan premiér si jen zase zvýšil počet volebních hlasů.

Takhle se to, pánové, na obou stranách pomyslné barikády nemá dělat.

A to opomíjím jednu záludnou otázku: komu prospívá, že KDOSI v pozadí pomáhá pašovat uprchlíky a nabádat je k emigraci, aby tam vnesl mezi členské státy Unie rozpor?

4 1
možnosti

To není ani tak záludná, jako dost důležitá otázka.

Ale v trochu pozměněné podobě.

Zájem pašeráků na výdělcích je nesporný a o tom nemá smysl spekulovat.

Ale proměna EU v multikulturní kalifát - kdo a proč má na tom zájem, to je ta otázka, na kterou bych rád znal odpověď.

0 1
možnosti

Já si myslím, že EU vždy za ty peníze najde soudce, kteří takový rozsudek vydají.

Na tom rozsudku je zarážející jen mizérie jeho odůvodnění.

A pokud taková situace znovu nastane, je třeba se zachovat stejně a stejně se nechat odsoudit.

A ona ta situace nastane.

Na řecko-tureckých hranicích se nyní bojuje i za nás.

Řekové od EU unie dostali jedinou pomoc - mudrování nad nelidským přístupem k hordám, nekontrolovaně obsazujícím jejich území.

Trestání zemí, které odmítnou distribuci těchto dárečků na své území bude následovat.

1 0
možnosti

Korupce soudce ? To si vůbec nemyslím.Mizerie odůvodnění ? Co vidíte jako mizerii odůvodnění ? Mizerie je na naší straně, když se někteří naši politici snaží používat pseudoargumenty, které s věcí nemají nic společného.

0 0
možnosti

plne s Vami souhlasim

Cesko se v teto kauze nechovalo jako partner, ale jako kverulant, ktery nedokaze dohlednout nasledku takoveho chovani

taky je mi to lito

2 3
možnosti

Je to smutné, když se EU na nás nemůže spolehnout.

Spolehlivý partner by přece podpořil každý nesmysl, který dokážou vymyslet.

1 0
možnosti

Bohužel celá kauza s kvotami a rozsudkem onoho soudu jen podtrhuje nesmyslnost Lisabonské smlouvy a nutnost navrátit se zpět jen k hospodářské spolupráci na základě dobrovolnosti a vzájemné výhodnosti. Při ataku na nutnost naši solidarity s rozhodnutími úředníků EU si vždy vzpomenu na " solidaritu" starších států EU při našem vstupu a 7 let zákazů pro naše lidi , pracovat v oněch zaslíbených zemích.

6 1
možnosti

Na prvním místě přeci bylo nesplnění ochrany hranic Schengenského prostoru u hraničních zemí. Na druhém pak přijetí milionů migrantů v Německu a dalších zemích EU aniž se zkoumalo cokoliv o důvodech jejich exodu. Až tehdy, když to těmto sluníčkářům začalo přerůstat přes hlavu, tak začali s přerozdělovacími kvotami. Česká republika ale byla mimo oblast zájmu tzv. migrantů .

Vaše stanovisko se týká jen jakési slepé poslušnosti k čemusi na na čem jsme se nijak nepodíleil a naopak jseme s jeho vývojem nesouhlasiil a nemohli jsme jej nijak ovlivnit z pozice země kde žijeme. Poměrně jasně sdělil naše stanovisko prezident Zeman kancleřce Mekelové * Pokud si pozvete návštěvu k sobě, pak ji neposílejte k sousedovi na oběd*.

5 0
možnosti
  • Počet článků 319
  • Celková karma 13,89
  • Průměrná čtenost 942x
Kverulant a nespokojenec, už dosti starý na to, aby se na dění kolem sebe díval z nadhledu věčnosti....někdy se to daří, mnohdy ne.

Seznam rubrik