Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Ladislav Palán

10. 4. 2010 21:37
"Proto rozhodně nemůže zvrátit vývoj směřující zatím k ateis

?? Co tím recenzent recenze myslí? Kdyby četl víc než jen recenzi, ale i knihu, mohl by se dočíst a následně si i sám ověřit fakta, které předkládá D'Souza - to jest že právě naopak vývoj nesměřuje k ateismu (možná k sekularizaci), ale celosvětově spíš přibývá věřících, nebo chcete-li teistů...

0 0
možnosti
IPIP

Ignác Pospíšil

22. 8. 2009 17:23
Plácání

Recenzovat recenzi o knize, kterou autor nečetl, nemůže přinést nic jiného, než bezduché plácání. Byť by tak činil duch větší, než tento, s myšlenkami mnohem jasnějšími a uspořádanějšími.

0 0
možnosti
OC

DORFL

25. 8. 2009 23:00
Re: Plácání

Pokud by autor článku knihu "Křesťanství a ateismus úplně jinak" sám četl, bylo by to jistě lepší, ale k hodnocení recenze to nezbytně nutné v tomto případě dle mého soudu není. A to proto, že v podstatě polemizuje s názory Dineshe D’Souzy předkládanými recenzentem a zaujímá stanovisko k recenzi samotné, k jejímu stylu.

0 0
možnosti
_

_Aleister_

22. 8. 2009 15:45
Jiný pohled

Ještě tu nezazněl názor, že Bůh si vyvinul vědomí postupně, z "materie" sebe sama, ale protože čas je definovaný jen v prostoru, měl na to bezrozměrné moře "času" ... vznikl z ničeho, evolucí, tudíž není dokonalý stejně jako my nejsme a blázniví a hloupí jsou věřící, kteří mu tyto vlastnosti připisují ... hraje si s námi :-)

0 0
možnosti