Brazil, Brazil... !!!

Prahu ovládli brazilští beachvolejbalisté, nejlepší hráči předních míst světového žebříčku. Finálová bitva prestižního světového turnaje pod patronátem FIVB SWATCH WOLR TOUR – Patria Direct Open je již minulostí.

V nedělním finále na štvanickém stadionu v Praze svedly úžasnou bitvu dvě brazilské dvojice, úspěšnější Ricardo Alex Costa Santos s Pedro Henriquem Cunhou přehráli po hodinové napínavé a skvělé podívané své krajany Emanuela Rega s Alisonem Ceruttim 2:1 (po setech 21:15, 19:21, 15:10).

Celkovou nadvládu jihoamerických plážových volejbalistů narušili pouze 3. místem současné světové jedničky Američané Phil Dalhausser a  Todd Rogers, kteří porazili třetí úspěšný brazilský pár Pedro Solberg Salgado-Marcio Henrique Barroso Araujo 2:0 (po setech 21:13, 21:19).

Oba dva odpolední zápasy se mohly pochlubit výtečnou diváckou kulisou, nejen Pražené se přišli podívat na vynikající volejbalové představení nejlepších hráčů světových „písečných palubovek" a fandili, seč jim síly stačily.

Naši nejlepší beachvolejbalový hráči, dvojka Petr Beneš-Přemysl Kubala, nakonec po usilovných bitvách na kurtech skončili na krásném 7. místě (vyřadili je pozdější vítězové z Brazílie – Ricardo-Cunha) a cestě na olympiádu do Londýna už by nemělo nic stát v cestě. 

Doufejme, že příští ročník bude minimálně tak úspěšný jako ten letošní a Praha zase uspořádá perfektní beachvolejbalový turnaj světové úrovně.

... večer snad i pár foto....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Michaela Stránská | pondělí 28.5.2012 15:15 | karma článku: 7,77 | přečteno: 788x