Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jo a v Lisabonu mají kostel bez střechy.Vedle Santa Justy.:-P

Karma...

Byl jsem tam nedávnoJ

Nestihli jsme bohužel Jeronýma a Tore de Belém, byly tam dlouhé fronty.

Prošli jsme se kolem.Ale lístky se prý dají koupit v předstihu v archeologickém museu....

0 0
možnosti
Foto

V Convento do Carmo (kostelu bez střechy) jsem byla také, bohužel je to dneska spíš tahák na turisty, na vstupu vydělávají velké peníze a uvnitř toho moc k vidění není...Co se týče Belému, ten mě také příliš nenadchl, je tam spousta lidí a opět drahé vstupy a čekání dlouhých front. V Lisabonu je ale naštěstí spousta jiných krásných míst a najdou se i taková zákoutí, kde se to lidmi tolik nehemží. Ty si užívám daleko víc, ale každý samozřejmě preferuje něco jiného. :-)

0 0
možnosti

Zajímavý článek a moc pěkné fotky. Myslím, že Portugalsko zatím není moc poznamenané turismem, i když se poslední dobou stává atraktivním cílem. A lidé jsou milí, zvláště na jejich ostrovech. :-)

2 0
možnosti
Foto

Děkuji za milá slova, jsem ráda, že se Vám článek i fotky líbily. :-) Já si Portugalsko úplně zamilovala. Ale souhlasím s Vámi, že ho spousta lidí příliš nezná, aspoň ne osobně a je to určitě škoda.

0 0
možnosti

Článek je dobrý, fotky ještě lepší:-). Mám rád opuštěná místa, trochu ulítávám na té melancholii, jakkoli je jasné, že je to tam problém

1 0
možnosti
Foto

Děkuji, jsem ráda, že se článek i fotky líbily. :-) Jinak to mám úplně stejně jako Vy, je to svým způsobem krásné a fascinující, ale smutné a zkrátka to vede k zamyšlení...to je také důvod, proč jsem článek napsala.

0 0
možnosti

Nejdřív se vrátím k Francesihne ..byla vynikající R^R^. Opuštěných domů je v Lisabonu a Portu opravdu hodně i nás to překvapilo. Ale taky tam probíhá mnoho oprav velkých domů díky financím z EU ..například v Portu jsme jich na jedné ulici napočítali asi pět. A je to dobře, fandím jim, země je to zajímavá stojí za pozornost. Krásné památky, výborné víno, milí lidé..

1 0
možnosti
Foto

Tak to jsem ráda, že Vám v Portugalsku líbilo a chutnalo! :-) Pro mě je zkrátka tento aspekt zajímavý a jak píšete, je těžké si upuštěných domů nevšimnout a nezamyslet se nad tím - proč. Je pravda, že se opravuje, ale peníze z EU určitě nepokryjí všechno a navíc je tu i fakt, že tyto finance směřují převážně do velkých měst, pomoc je ale potřeba zejména na vesnicích a jiných "zapadlých" místech...

1 0
možnosti
Foto

Zajímavý článek o jednom aspektu Portugalska. Napsala jste to moc pěkně. R^R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, tento aspekt je pro mě velmi zajímavý a jsem ráda, že Vás článek zaujal. :-)

0 0
možnosti

V příštím životě se tam určitě stavímR^

2 0
možnosti
Foto

Třeba Vám to vyjde i v tom současném. Portugalsko určitě stojí za návštěvu! :-)

0 0
možnosti

Nedělal bych vědu z toho, že ubývá obyvatel. A ta fotka s červenou lavičkou je super.

0 0
možnosti
Foto

Každý na to kouká jinak, já to spíš zmínila jako zajímavost, sama jsem to dříve nevěděla. Jinak děkuji za pochvalu fotky. :-)

0 0
možnosti
Foto

Velmi pěkný studijně-informační zápis i váš osobní foto-podíl na počátku a na konci článku. Také jste něčím pozitivně přispěla.R^

2 0
možnosti
Foto

Děkuji, jsem ráda, že se článek líbil! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1019x
Jsem blonďaté melancholické stvoření, které miluje cestování, dobré jídlo a kvalitní spánek. Mám ráda poznávání nových kultur a lidí z různých realit, to je pro mě motorem energie a inspirace. O mých dobrodružstvích a zážitcích z cest se dočtete také na blogu: https://wanderingsloths.jimdo.com/

Seznam rubrik