Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Pro mě jsou důležitější a relevantnější názory podnikatelů, kteří vyrábí a obchodují, než učitelů angličtiny nebo teoretika Václava Klause st., který rovněž nikdy nepodnikal. Podnikatelé, jasně říkají, že bez trhů EU bychom byli vyřízeni. V současné doby by bylo vystoupení z EU ekonomickou sebevraždou, kterou by mohl spáchat jenom hlupák. Neříkám, že EU nepotřebuje změny, to jistě ano, ale nyní nemá náhradní řešení.

2 0
možnosti
Foto

Před pár lety jsem si myslela, že je to jen chyba, dnes si trochu začínám myslet, že je to záměr. :-(

0 0
možnosti
TT

Když jste se tak opřel do té zaostávající EU, měl byste k tomu dodat tvrdá data:

https://vedavyzkum.cz/politika-vyzkumu-a-vyvoje/politika-vyzkumu-a-vyvoje/investice-globalnich-firem-do-vyzkumu-a-vyvoje-vzrostly-v-roce-2019-jiz-podesate-v-rade

https://iri.jrc.ec.europa.eu/scoreboard/2020-eu-industrial-rd-investment-scoreboard

Není třeba číst ten balast, staší si stáhnout jenom ta data, která vykazují firmy.

Váš názor na prohnilost a úpadek EU je zcela legitimní, ale asi ho budete muset uvést něčím relevantnějším, než je zaostalost v R&D.

2 0
možnosti
Foto

To nejsou tvrdá data, to je jen nesmyslné rozhodnutí Unie, že je třeba podpořit výzkum a vývoj, protože to nás nastartuje, takže v záchvatu nastartování se finančně podporuje libovolný a často i nesmyslný vývoj a výzkum a načítají se jen vydané peníze. Je to stejné jako s tím, že jen investice nás poženou vpřed, tak se investovalo do rozhleden v ďolíku. Vlastně je to pořád stejná písnička jako rudá záře nad Kladnem, kalili jsme ocel, když svět řešil integrované obvody nebo něco takového. A je to jen důkaz toho, že úřednická rozhodnutí, spousta byrokracie a periodické vykazování nejsou impulsem, ale naopak pohřbívají veškerou snahu. Lidé mají spoustu nápadů, některé by nás posunuly dál, jenže není možné je realizovat, protože je třeba si k tomu vyžádat spoustu povolení a k tomu nesmyslná nařízení, že je třeba získat kulaté razítko, které potvrzuje platnost hranatého, na to mnoho lidí nemá, takže má jedinou možnost řešit to přes dotace a různé příspěvky, jenže ty jsou tak nesmyslně vyčerpávající, že je to nereálné a vlastně to nestojí za to, nehledě k tomu, že se na to zrovna vypsané dotační programy vůbec nemusejí vztahovat.

1 1
možnosti
SB

K vašim pěti bodům bych si dovolil přidat ještě jeden a přiřazuji mu logicky číslo šest.

6. Neustálé čekání na nějaký zázrak, tedy na nějakou politickou garnituru, která bude nesobecky myslet pouze na zájem společnosti a nikoli na svá vlawstní koryta, a tudíž zavede do života daných zemí všeobecou a věčnou slušnost a poctivost.

Nic takového však nikdy nebude, protože lidské charatery jsou prostě takové, jaké jsou. Avšak my v honbě za touto chimérou zničíme i to, co jakž takž fungovalo celé desítky a stovky let předtím.

0 0
možnosti
PK

Blog není špatný, bohužel - když ho napíše Trikolóra nebo "nedej bože" Konečná tak se to předem odsoudí.

Bylo by to na zajímavou diskuzi, jen 2 připomínky:

- vystoupení? Dnes už je Evropa tak globální, že nám Čecháčkům toho tady moc nepatří. Snít o nějaké samostatnosti či Švýcarsku je iluze

- značná část západní Evropy - GB, Francie, Holandsko, Belgie - vydělávala na koloniích. Jen Německo se vyšvihlo díky Fleiss a Ordnung. Po druhé válce pomohl Marshall a všeobecně techn ický rozvoj, pak přesouvání výroby do laciných teritorií. I my jsme přispěli po r.1990 (jen V4 je cca 60 milionů obyvatel s nízkými mzdami a nadržená na nákupy).

0 0
možnosti
LC

Kurňa chlape, vy asi nevíte, že v Bruseli vyhlásili, že EU bude vědeckým a technologickým centrem světa. A to je přímo rozkaz. (USA jsme, podle plánu, měli předehnat snad loni, ale si se to trošičku zvrtlo.) Tak nekritizujte a zapojte se do budování naší šťastné budoucnosti.

1 0
možnosti
JL

V čem zaostáváme? Za Američany Evropani rozhodně zaostávají ve výrobě pokročilých zbrojových systémů a v balistických raketách. Za Čínou zaostáváme ve všem, zejména v koncentrákách pro neposlušné a v kontrole občanů, za Ruskem určitě zaostáváEvropa v centralizaci moci v rukou jednoho bývalého taxikáře a KGBmana. Tak co tam ještě máme?

1 0
možnosti
PK

Amerika se zatím drží ve vědě a technologiích, nejen zbraně. Google v Evropě nemáme ...

0 0
možnosti
JR

J44a44n 24R34á36ž

13. 12. 2021 18:45

Největší problém Evropy spočívá v tom, že stále roste počet lidí, kteří dostávají peníze, aniž by cokoliv vytvořili. To se odráží ve všem.

0 0
možnosti
Foto

Naštěstí u nás takových není! ;-D

0 0
možnosti
JT

J45i89r65i 35T66i17c94h65y

13. 12. 2021 18:25

Pro strucnost to zjednodusuji. Pred casem se Evropa dostala na svetovou vysi ekonomicky a i politickym usporadanim. Nyni mi to pripomina rozpad rise rimske.

3 0
možnosti
JV

J78i67r27i 14V53r76a39b72e96c

13. 12. 2021 17:59

No, v tom vašem osobním popisu jsou všichni jmenovaní z kabinetu hrůzy .

3 0
možnosti
Foto

Moje babička říkávala: Má to pámbů všelijakou čeládku.

Jiří Suchý nazval podobnou knihovnu jako vybliotéka. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 21,48
  • Průměrná čtenost 603x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik