Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J86a52n 83R29á79ž

14. 2. 2023 17:36

I pro mne je překvapivé, že Fialova vláda populisticky rozhazuje víc, než dělaly vlády Babiše i Soboty před nimi.

Díky faktum, že náš stát byla jedinou zemí v Evropě, která v posledním kvartálu 2022 zvyšovala svůj veřejný dluh a vláda i nadále nemá odvahu dělat zásadní škrty ve výdajových položkách rozpočtu, nezbývá jí nic jiného, než zvedat daně nebo jít řeckou (francouzskou, Italskou) cestou a ještě víc nás zadlužit.

0 0
možnosti

Předvolební sliby se rozplynuly, jako pára nad hrncem.

;-(

0 0
možnosti
Foto

Jen co skončily prezidentské volby vítězstvím kandidáta podporovaného vládou, přišla tato vláda se zvyšováním daní, jež je v přímém rozporu s jednoznačnými sliby koalice SPOLU (doslova: „MY DANĚ NEZVEDNEME“), které jim vyhrály parlamentní volby.

Ne že by mě to jakkoliv překvapovalo; ne že bych čekal cokoliv jiného. Tak se dělá politika – slibem nezarmoutíš; a navíc proč šetřit, když máš možnost zvýšit si příjmy bez ohledu na vůli těch, kdo to platí. A proč si to nenačasovat hezky po volbách.

Představte si, kdyby s Vámi takto jednal kdokoliv jiný než stát – lži, podrazy, porušování dohod, výhružky násilím, náhlé změny stanovisek hned poté, co od Vás dostane, co potřeboval. Jak byste takové jednání označili? U státu tomu říkáme politika.

3 0
možnosti

Vy jste čekal něco jiného ?

;-D;-D

0 0
možnosti
Foto

R60o70m49a37n 18K46o49z80e26l

13. 2. 2023 17:49

Vzpomínka na B. Sobotku "Některé sliby nebyly zasazeny do reálného ekonomického rámce a v konfrontaci s realitou neobstojí" nebo na Topolánka: "Program ODS je nesplnitelný a ani před volbami jsem mu nevěřil" nebo opravdovou perlu vypustil T. Julínek v debatě o volebním letáku ODS: "Kdyby mne kolega nepřerušoval a neukazoval nesmyslné letáčky"

5 1
možnosti

Daně snížil miliardář ruku v ruce s pravicovou ODS a společně s úpravami v době covidu to stálo 100 miliard. A to už je balík a nějak se ta díra zalepit musí. Zrušení senátu nestačí:-)

1 1
možnosti

Miliardář - populista tím chtěl získat víc hlasů bohatších. Já jako pracující senior jsem vyděl pár stovek a syn IT pět tisíc. ANO stejně nevolil, ale Piráty:-)

2 1
možnosti

Česká klasika. Socani privatizovali doly a banky, "pravicová" ODS a TOPka zvyšovala/zvyšuje daně. Doporučuji se zahledět do historie, kdy proběhla nejdrastičtější zvyšování daní.

1 0
možnosti
Foto

Socani privatizovali doly Mosteckou uhelnou, která se vytunelovala stejně tak na Ostravsku, a banky, které předchozí vláda ODS připravila na privatizaci. Za éry socanů bohatl Babiš, Mrázek a další podobní.

0 3
možnosti

A73d94a63m 56M92a83l43ý

13. 2. 2023 15:31

Pan autor dá vládě nálepku pravicové strany a následně ji vyčte, že porušuje pravicové zásady.

Dnes již není ani tak podstatné zda je vláda pravicová nebo levicová.

Pro mě je podstatné, že předchozí vláda naprosto nezodpovědně rozhazovala a velmi špatně hospodařila. Způsobila nedobrý stav veřejných financí.

Nynější vláda musí hledat cesty, jak toto napravit.

Pokud to dokáže, já zatleskám a je mi celkem jedno, jak se u toho bude tvářit.

6 2
možnosti
Foto

A nejlepší je, že levicovost vyčítají pravicové vládě většinou levičáci.:-)

4 1
možnosti

Přesně tak. Jinými slovy, i tahle vláda spasitelů lhala před volbami úplně stejně jako všechny předešlé.

Jasná karma. R^

5 5
možnosti
Foto

Jediný, kdo tady lže, je Daníček Rozsívalů.:-/

Jak mohla tahle vláda před volbami lhát, když ještě neexistovala a ani se nevědělo, že existovat bude?

Můžete to nějak srozumitelně vysvětlit hloupé blondýně?8-o

3 3
možnosti
Foto

To, že se tváří pravicově ještě neznamená, že je pravicová. Pravice utahuje kohoutky otevřené levicí, tato koalice posiluje vodárnu.

0 2
možnosti

Chápu, že někdo kritizovat musí. Neměl by ale takový dát současně s kritikou i alespoň náznak řešení?

4 3
možnosti
Foto

J18a92n 59K84o19z27á90k

13. 2. 2023 20:54

Komunisti tomu říkali"konstruktivní kritika ", to jste asi myslel. Proč by měl držet ústa, protože nemá řešení? Nebylo by lepší, aby to řešili zvolení kritizování?

2 0
možnosti
Foto

RvRvRvBáječně žvaníte ptákoviny. Neberu vám, že máte rád Bureše.Za Babiše se žilo a aby se žilo schodek státního rozpočtu vzrostl na 420 miliard korun, žádné investice. Protože na to hodování si musela vláda Babiše půjčit za masný úrok, tak spolu s tím ale Česku rostou náklady na obsluhu tohoto dluhu. Na úrocích a poplatcích se tak muselo v roce 2O22 zaplatit přes 42 miliard korun. Tato částka v příštích letech ještě poroste. a za tři roky až na 80 miliard korun ročně,“ Takže současná vláda nemá dělat, nic pod heslem děj se vůle boží.

10 3
možnosti

P40e22t82r 73N84o83v17á11k

13. 2. 2023 13:52

Příjmy státního rozpkčtu stouply asi o 130 miliard. Tahle vláda neušetřila ani ň. Ta přeschozí byla hrozná, ale tahle se jí vyrovná.

4 8
možnosti
  • Počet článků 60
  • Celková karma 25,60
  • Průměrná čtenost 603x
Jsem učitelem angličtiny na střední škole v Praze. Také jsem místopředsedou hnutí Svoboda a přímá demokracie na Praze 4 a členem spolku Svatopluk. Popsal bych se jako národní konzervativec se sociálním cítěním. Mezi mé záliby patří mezinárodní vztahy a ekonomika. Mými oblíbenými autory jsou prezident Václav Klaus a jeho syn, Benjamin Kuras, Alexander Tomský, Petr Robejšek, Petr Hampl, Jiří Weigl, Ladislav Jakl a Ben Shapiro. Kromě mezinárodních vztahů a ekonomiky mám rád čtení knih, sledování filmů a potkávání se s kamarády u dobrého jídla a pití.

Seznam rubrik