Ouha. Když novinářova esemska odejde na špatné číslo

Získat vyjádření ministrů a dalších vysoko postavených a pochopitelně velmi zaneprázdněných lidí není jednoduché. A to i přesto, že na většinu známe i čísla mobilů.

Foto: Profimedia.cz

Ti lidé přirozeně nereagují „na písknutí“ a nezvedají „neznámá čísla“. Proto se jim píšou esemesky.

Včera jsem opět (pokolikáté už?) psal SMS nejvyšší státní zástupkyni Renatě Vesecké s tím, že se „jmenuji Pokorný, jsem z MF DNES a prosím o vyjádření, jak naloží s žalobkyní Elenou Votavovou, která se ocitla ve střetu zájmů“.

Jenže ouha, stalo se to, čeho jsem se vždycky obával. Překlep! Prohodil jsem dvě cifry v jejím telefonním čísle a poslal text neznámému člověku. Už jsem se potil dopředu, co mi napíše a jak si vychutná tu trapnou situaci.

Pípla odpověď. A sláva. Neznámý kupodivu projevil docela laskavý smysl pro humor. Zde je znění jeho SMS: „Vazeny pane redaktore. Kdyby bylo po mem, tak ja bych pani Votavovou hned vyrazil. Nejsem ale nejvyssi statni zastupkyne. Zkuste spravne cislo.  S pozdravem DS.“

Jaké SMS dostává člověk, který má podobné číslo jako David Rath? Čtěte na iDnes.cz "Vím toho na něj hodně, tvrdí o Rathovi 'stínový Rath'"

Jakub Pokorný
reportér MF DNES

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog MF DNES | pátek 14.11.2008 13:38 | karma článku: 24,51 | přečteno: 6975x