Nelíbí se vám zákon? Kašlete na něj, učí nás ČSSD

Až někdo zastřelí předsedu sociálních demokratů Jiřího Paroubka, nikdo se o tom nedozví. V poslední křeči totiž nestihne podepsat prohlášení, v němž novinářům povolí informovat veřejnost o tom, že bývalý premiér země podlehl střelnému zranění.

Až někdo zastřelí předsedu sociálních demokratů Jiřího Paroubka, žádný soud nebude. Střelec, kterého okamžitě po výstřelu společnými silami zpacifikují Jaroslav Tvrdík a Petr Dimun, svázaného oranžovou šálou do kozelce jej předají policistům, totiž bude po několikahodinové vazbě osvobozen. Soudci nic jiného nezbude. Argumenty obhájce budou doslova neprůstřelné. Podaří se mu prokázat, že střelec z hloubi duše nesouhlasí s podobou trestního zákoníku, zvláště pak se zněním paragrafu 219, popisujícím trestný čin vraždy.

Polehčující okolností pro střelce bude zvláště fakt, že to byli právě sociální demokraté Jiřího Paroubka, kteří tvrdili celému národu, že pokud se někomu nelíbí nějaký zákon, zvláště pak zákon o poplatcích u lékaře, nemusí jej dodržovat.

O nic jiného totiž při proplácení zdravotnických poplatků krajskými úřady nejde. Vzkaz, který sociální demokraté svým voličům posílají, je jednoznačný. Pokud se vám zákon schválený většinou poslanců nelíbí, nemusíte jej dodržovat. A pokud vám soudce řekne, že ono nedodržování je opravdu špatně, jako se stalo před dvěma týdny v Moravskoslezském kraji, můžete, stejně jako zdejší hejtman Jaroslav Palas, svým voličům vzkázat, že považuje poplatky v lékárnách za nemravné a udělá všechno pro to, aby našel jinou cestu, jak oněch třicet stříbrných vrátit zpět do rukou lidu.

Advokátu muže, který zastřelil významného politika, jehož jméno nemůže redakce kvůli náhubkovému zákonu zveřejnit, pak bude stačit, když soudci vysvětlí, že jeho mandant považoval Jiřího Paroubka za zemského škůdce a proto jeho odstranění z tohoto slzavého údolí nemůže být trestným činem. Zvláště pak proto, že s podobou a zněním paragrafu 219 nesouhlasí. Jako důkazy podporující nemožnost využití tohoto paragrafu mu pak budou stačit citace krajských hejtmanů, zdůvodňujících proč musí kraje proplácet třicetikorunové poplatky. Považují totiž zákon za špatný.

Darek Štalmach, redaktor MF DNES

Autor: Redakční blog MF DNES | pátek 10.4.2009 13:59 | karma článku: 39,16 | přečteno: 3912x