Manželka myslela, že jsem nevěrný (ale šlo o test poctivosti pošty)

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá. Tak trochu jsme kopali jámu České poště: snažili jsme se po nedávných skandálech s doručováním zásilek otestovat, zda nám na poště neukradnou dopis (více o testu zde). Testovací list mi došel domů. Manželka ho dostala do ruky. A objevil se problém.

„Vláďo, přišel ti dopis. Pod obálkou prosvítá padesátikoruna," telefonovala mně manželka Jaroslava do karlovarské redakce MF DNES.

„Otevři ho!.Jsem moc zvědavý, kdo mně píše!"

„Píše ti nějaká Bublinka!"

A pak manželka přečetla začátek dopisu, který začínal nadpisem Ahoj miláčku! Bublinka se svěřovala, že se do mne zamilovala. Odpověď chtěla co nejdříve.

Pokoušel jsem se vysvětlit, že se jedná o test poctivosti pracovníků České pošty, o kterém jsem doma zavčas neřekl. Proto ta padesátikoruna. Na podobné testy je žena zvyklá. Před časem jsem totiž přišel z práce domů s veselou náladou. S redakčním kolegou jsme po karlovarských restauracích pili pivo a kontrolovali, jestli výčepní nešidí na míře.

Bankovka v obálce mně ale notně přitížila. Jak Bublinka v doušce psala, za padesátikorunu si mám koupit nové brýle.

A já se nedávno vrátil domů z cest s rozbitými.

Chlapská solidarita je dobrá věc. Kolegové z Prahy mně slíbili potvrzení s razítkem od zástupce šéfredaktora. Stejně pro jistotu doma ukážu dnešní noviny s výsledkem testů.

 

Vladimír Zedník, redaktor Karlovarské přílohy MF DNES

 

Jak dopadl test pošt - zde.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog MF DNES | středa 3.9.2008 10:00 | karma článku: 14,11 | přečteno: 2945x