Klaus nemá vlajku EU? Tak ať mu ji lidé koupí

Do sporů mezi prezidentem Václavem Klausem a jeho francouzským protějškem Nicolasem Sarkozym se rázně vložili čeští zelení. Na Pražském hradě je konečně vlajka Evropské unie.

Tedy zatím alespoň na novoročence, kterou jsem od zelených dostal. Nechali se vyfotit na nábřeží Vltavy a na Hradčany přidali modrou vlajku s unijními hvězdami.

Docela dobrý vtip. Ještě před Vánoci se do Klause pustil i Sarkozy, že na Pražském hradě není unijní vlajka. A to ani ve chvíli, kdy se Česko chystá předsedat Evropské unii. A čeští politici si nevěděli moc rady, jak přesvědčit euroskepticky naladěného Klause, aby vlajku vytáhl. Šéf zelených Martin Bursík i lidovců Jiří Čunek na tiskové konferenci vlády – jak jinak než v žertu – mluvili o tom, že by se eurovlajka na Hradčany mohla vyvěsit alespoň ve chvíli, kdy tam Klaus nebude.

O sporu českého prezidenta s francouzským kvůli vlajce EU čtěte ZDE

Třeba se teď do vtipkování zapojí i premiér Mirek Topolánek a nabídne Klausovi unijní vlajku z budovy Úřadu vlády nebo z Kramářovy vily, pokud na Hradě vlajku Evropské unie nemají. Nebo by politici mohli na koupi vlajky pro Hrad uspořádat sbírku. Rád přispěju.

Josef Kopecký reportér MF DNES

Autor: Redakční blog MF DNES | pondělí 29.12.2008 10:00 | karma článku: 12,58 | přečteno: 2061x