Jak Paroubek možná přijde na diskusi MF DNES...

Právě si dopisuji s Jiřím Paroubkem. Samozřejmě pomocí sms. Paroubek o mně řekl kdysi, že jsem placený žoldák ODS. Já o něm zas napsal, že je tělnatý. Tak je to fifty fifty,  i když pravda jen napolovic.

Teď se dohadujeme o účasti na veřejné debatě MF DNES k prezidentským volbám v Česku  a v Americe. Oboustranně zdvořile a s pochopením.

Veřejná debata bude dnes, tedy ve středu 23. ledna od pěti odpoledne v hotelu Olšanka na Žižkově v Praze.

Jiří Paroubek nejdříve pozvání přijal, teď se mu zdá, že jsem mu ho poslal nepřesně. Možná ano. Sms někdy vedou k nedorozumění.

MF DNES pořádá veřejné debaty od loňského května. Dali jsme si několik úkolů: Musí mít horké téma, musí být férové, návštěvníci musí dostat prostor a čas na své otázky a komentáře.

Politici zatím na tu hru přistupují. Ochotně krátí svá vystoupení na pět minut a odpovídají lidem.

Člověk by skoro řekl, že Alexandr Vondra se neodváží přijet do Příbrami obhajovat radar. Přes to jsme se tam v příšerně sychravý listopadový den setkali. Atmosféra v nabitém sále ale připomínala srpnovou bouři. Vondra s oponentem Zaorálkem se přetahovali jako sportovní hvězdy. Lidé se sápali po mikrofonu. Bylo to na hranici fair play, ale na té správné.

První debata byla v Ostravě. O Romech. Přijel Jiří Čunek. Bylo doslova cítit, jak si navzájem on a ombudsman Otakar Motej toho druhého neváží. Mnoho lidí v sále souhlasilo s Čunkovými myšlenkami o nepřizpůsobivých. Další zas vášnivě ne.

Slušná výměna názorů však zvítězila.

Určitě to bude tak i v další napjaté chvíli. Před volbami presidenta v pražském hotelu Olšanka v Táboritské ulici. Věřím, že Jiří Paroubek si to nakonec rozmyslí a přijde. I pokud by si to nerozmyslel, mohou se účastníci debaty MF DNES tradičně svobodně zeptat politických špiček: Martina Bursíka, Petra Nečase, Davida Ratha a Přemysla Sobotky (v abecedním pořadí.)

Srdečně vás zve moderátor

 

Martin Komárek 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog MF DNES | středa 23.1.2008 8:33 | karma článku: 29,84 | přečteno: 6958x