DOPIS ČTENÁŘE: Proč dělá vláda ze všech Vietnamců šmahem zločince?

Tak jsem se z médií dozvěděl, že moji milí, usměvaví a pracovití vietnamští sousedé ve Večerce u nás v ulici jsou potencionální zločinci.

Podle toho jak jedná vláda (co na to paní Džamila?) jsou všichni Vietnamci nebezpečím pro Českou republiku. Nebudou jim udělována víza a to, co předvedli policisté a celníci na tržnici v Libuši, opravdu připomínalo válečný konflikt.

O rozhodnutí vlády přestat vydávat víza Vietnamcům čtěte ZDE

O razii policie v libušské tržnici čtěte ZDE

Jsem pamětníkem, jak se ve světě uplatňovala kolektivní vina: všichni Palestinci jsou teroristi, všichni Romové dělají nepořádek... a jak se jmenoval ten pán s tím směšným knírkem, který vyčítal Židům, že jsou Židé? Všichni snad víme, co pak následovalo.

Také si pamatuji, jak ve škole hřímal pan učitel, že když se nepřihlásí viník, bude celá třída po škole.

To až budeme předsedat Evropské unii, tak když se něco semele v jednom státě Unie, bude potrestána celá EU?

Je to odporné a smutné zároveň. Je mě samozřejmě líto nevinných Vietnamců, ale také novinářů, kteří nekriticky píší to, co si vláda vymýšlí. Jeden konkrétní příklad z novin: na tržnici v Holešovicích zabavili celníci padělky za tři miliony korun, byla jich rovná tisícovka. Neopotřebuji kalkulačku, abych zjistil, že průměrná cena vychází na 3 tisíce korun. Tak to je cena, jakou jsem na asijské tržnici nikdy neviděl.

Jaroslav Picka
Praha


Vážení čtenáři,

do redakce přicházejí každý den e-mailem, faxem i klasickou poštou až desítky čtenářských ohlasů, z nichž si velká řada bohužel do novin nenajde cestu, protože prostor na tiskových stranách je omezený. Proto jsme se rozhodli začít vybrané dopisy čtenářů publikovat na tomto blogu.

Pokud byste i vy měli zájem zaslat redakci svůj příspěvek, můžete využít e-mailovou adresu nazory@mfdnes.cz .

Redakce MF DNES

Autor: Redakční blog MF DNES | středa 26.11.2008 10:00 | karma článku: 14,87 | přečteno: 1912x