Co dělá Paroubek po dovolené? Nadává na MF DNES. Kvůli Tvrdíkovi

Jiří Paroubek se vrátil z dovolené u moře nabitý energií. A v Lidovém domě to podle toho v pondělí vypadalo. Volby jsou až za tři měsíce, ale předvolební hysterie už nyní dosahuje vrcholu. Jako jeden ze svých hlavních terčů si Paroubek vybral MF DNES.

Jirí Paroubek a jeho pobocník Jaroslav TvrdíkMAFA

Co poprask způsobilo?

Má kolegyně Krystyna Wanatowiczová připravila článek o volebním manažerovi strany Jaroslavu Tvrdíkovi, bývalém ministru obrany, který před lety začal vyjednávání s Američany o umístění jejich radaru v Česku.

Článek, který je i o jeho vztazích s lidmi jako Miroslav Kalousek či Miroslav Šlouf, vyjde v MF DNES až ve středu.

Paroubek však zvolil metodu „preventivního úderu“. „Pokus udělat z něj druhého Marka Dalíka nevyjde,“ řekl v narážce na premiérova přítele. A zveřejnil i Tvrdíkovy odpovědi na otázky, které mu kolegyně Wanatowiczová poslala.

Paroubek mu radil, ať neodpovídá s tím, že nekandiduje a odpovídat mají jiní. To se však plete, lidé jako Tvrdík ovlivňují ČSSD více než stovky těch, kteří kandidují.

Paroubek také včera MF DNES osočil, že má „dvojí metr“ a zasedla si na jeho stranu.

Asi bychom mu měli přeposlat maily, které nám chodí od lidovců fandících Jiřímu Čunkovi. A že by nás chválil šéf ODS Mirek Topolánek, to se také říci nedá. Takže, pánové, klid, volby jsou opravdu až za tři měsíce.

 

 

Josef Kopecký, redaktor MF DNES

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Redakční blog MF DNES | úterý 22.7.2008 10:00 | karma článku: 28,80 | přečteno: 2835x