Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J49a55r49a 92R38a62n37k

17. 12. 2015 4:53

:-)R^tak jeste jednou!!

0 0
možnosti
Foto

Jste si jista, že chápete, v čem spočívá demokratický režim ?

1 0
možnosti

J74a70r95a 67R38a51n18k

15. 12. 2015 19:22

KarmaR^ mam stesti, ze ziju v zemi se 100% demokracii, protoze nejake hlouposti jako zarovky, zakaz koureni a dalsi zde zacaly uz pred mnoha lety a ku podivu spousta mych kourichc pratel casem kourit prestalo....

0 0
možnosti

O úrovni demokracie v zemích, které jsou tak nazývány (například Ukrajina nebo nedávno jsem se dočetl také o Saúdské Arábii), by se dalo diskutovat, nicméně palčivější je něco jiného: Nestojí za úspěchem tzv. svobodného a demokratického světa jiné kauzální faktory, než státní zřízení?

Čistě nedemokratické instituce typu MMF, Fed, do jisté míry také EU mají značný, vlastně bych řekl klíčový, vliv. Události, které "hýbou světem", se dějí až moc často bez toho, aby se někdo ptal občanů, jestli s tím souhlasí.

0 0
možnosti
Foto

O62t28t35o 11Č53e76r48n56ý

15. 12. 2015 18:16

Mluvíte o společenských systémech, který s dnešními nemá příliš společného, pouze po formální stránce. Nic není zapouzdřeno. V politice nejsou přátelé, pouze zájmy. Co včera se zdálo dobré, dnes to může mít úplně jinou anotaci. Vše je v pohybu.

1 0
možnosti
Foto

Klasik: Demokracie je jako anglický trávník. Stačí jej stříhat a kropit. Ale musíte to dělat aspoň sto let.

KARMA! R^

1 0
možnosti

..... vono je to kouzelné slovíčko "demokracie" v poslední době nadužíváno a hojně zneužíváno,- zkrátka jak se to kemu hodí do krámu. Nakonec v antice se s tem taky moc nepárali a "demokracii" v dobách války nahradil diktátor,- pud sebezáchovy byl silnější, šlo o přežití ! Poslední odstavec Vašeho zamyšlení tuto situaci zrcadlí (co bychom neměli v demokracii připustit - diktát ?!),- však násilí, fanatismus a útlak nepřichází z našeho středu a pokud mu dovolíme ZDE zakořenit, pak demokracii opravdu definitivně pohřbíme. Veškeré polemiky na téma demokracie se pak stanou bezpředmětné !

1 0
možnosti

J89a71n 59P11a25v49l14í43k

15. 12. 2015 15:59

Napsala jste to hezky.

2 0
možnosti

Restauracekapitalismu v Československu a poté v Česku umožnila vznik formálníhodemokratismu. Většina důsledků, které pro demokracii v zemi vyplývajíz kapitalistické formy globalizace, se už prosadila a také k jejichrozpoznání postupně dochází.

Demokraciebyla v českém prostředí zredukována na mechanismy a instituce, navolby, parlament a strany, na stranicko-parlamentní systém, na všeobecné formypolitického zastoupení.

Lidé,kteří vyšli v listopadových dnech na náměstí a do ulic, si přáli, aby rozhodujícímocenské pozice obsadili ti, kteří by byli ochotni a schopni zajistit všemobčanům rovné právo spolurozhodovat o všech veřejných záležitostech. Žádalidemokracii. Jejich pocit, že jsou rozhodujícími činiteli procesu, se všakpoměrně rychle vytrácel. Ukázalo se, že mají právo na svůj názor, ale na nicjiného.

0 0
možnosti

Souhlas. Pokud někdo vidí vzor a záchranu v Rusku, tak ať se podívá aspoň na dějin KGB - ten odkojil Putina a neškodí taky si přečíst něco o dějinách ruské expanze na Sibiř - byla pozoruhodně brutální, bezohledná a nekulturní - Rusové rozšířili na východ své země zejména alkoholismus a neštovice.

2 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1550x
žena v domácnosti

Seznam rubrik