Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ano, je to špatné, ale myslet si, že když zlikvidujeme ekonomicky a psychicky, statisíce lidí, že se to neobjeví na zvýšení celkové úmrtnosti je nelogické.

0 0
možnosti

Škoda ža ta statistika nezahrnuje delší časové období. Na chřipku prý u nás v roce 1994 zemřelo také o 20 tisíc lidí více než je obvyklý roční průměr.

0 1
možnosti
Foto

To bude nejspíš nesmysl. V roce 1994 žádná výrazná chřipka nebyla.

Zato v roce 1995 zařádila chřipka v prosinci s přesahem do ledna následujícího roku. V prosinci zemřelo zhruba 4000-4500 lidí nad průměr, v následujícím lednu ještě něco přes tisícovku. Dohromady tedy kolem 6000. Přitom ale celý rok 1995 čněl nad průměr i trend té dekády jen asi o 1500 (+/- několik stovek) úmrtí.

1 0
možnosti
Foto

Díky za předloženou statistiku a analýzu. R^

Teď už snad přestane zpochybňování údajů o počtu obětí covidu. Zvláště kecy typu, že pokud člověk nakažený covidem zemře při autonehodě, bude zahrnut do statistiky obětí covidu.

0 0
možnosti
Foto

Najel jsem si na statistiku zemřelých ČSÚ. V souvislosti s koronavirem v ČR zemřelo do 31. 12 2O21

12 O23 osob. Otázka zní. Nárůst zemřelých letos lze přičíst zanedbání léčby jiných nemocí a strachu, šířeného masmédii především mezi staršími lidmi (oslabení imunity, absence na kontrolních prohlídkách). Docházelo též k odkladu operací, Kolik lidí umřelo přímo na covid se přesně neví. Vede se statistika úmrtí v souvislosti s covidem.

0 0
možnosti
Foto

Oprava 31. 12 2O2O.

0 0
možnosti
TB

V posledním čísle lékařského časopisu Tempus je článek, ve kterém se píše, že oběti covidu přišly průměrně o 9 let života.

0 0
možnosti
MK

Průměrná délka dožití je u nás 78 let. Průměrný věk obětí covidu je 79 let. Z toho se dá odvodit, že covid prodlužuje průměrný věk o 1 rok.

3 0
možnosti
ZJ

A především. Covid zlikvidooval chřipku. Na tu asi nikdo, tutp sezonu, neumřel.

1 0
možnosti
ZZ

Tak teď ještě aby opozice přišla s návrhem na snížení rozpočtu na důchodu o 4 mld. Kč, když tolik lidí zemřelo.

:-/:-/:-/

1 0
možnosti
MK

To dost dobře nejde. Výše důchodů vychází ze zákona a tím je daná i celková vyplacená částka. Bez ohledu na to, co je odhadnuté v rozpočtu.

3 0
možnosti
Foto

Tohle by si měl přečíst p. Kindl a hlavně v diskuzi si nasypat popel na hlavu.

2 0
možnosti
DS

Nejdůležitější je zjistit, v čem se odlišovalo těch 1800 zemřelých do 60 let od průměru populace. Mimo jiné, čím se lišil prof. Zima ode mne. Zbytek už jsem diskutoval, je třeba ho očistit od vlivu demografie.

Tím neříkám, že tak dobří, jako na jaře, jsme nemohli být na podzim. Jenže bychom museli mít důveryhodná data o viru v populaci a imunitě. A ta náš stát odmítl sbírat a nemáme je dodnes.

3 2
možnosti

Byli jsme na špici jako nejlepší a nyní jsme nejhorší! Proč? Protože politici přesvědčili společnost, že koronavirus skončil i přes všechna varování, že jde o typické zpomalení šíření přes léto! A na podzim jsme koronaviru sami otevřeli stavidla, protože iluze vítězství byla pro Babiše cennější! :-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 587x
Narozen 1955. Vystudoval v 70 letech na MFF UK. Od té doby se živí jako programátor a analytik. 

Seznam rubrik