Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
DARM

Sergej netuší, proč by někdo měl krást na ISS vodu. Na to by nepřišel nikdo. Je mu jasné, že s extrakcí stříbra by byla spousta problémů. Nějak ale na Aarona zaútočit musí. Doslova říká:

„...musím tě zklamat. I kdybys vyextrahoval všechno stříbro, co v ruské vodě máme, bude ho dost málo..."

Uvědomuje si tedy, že stříbro za tím nebude. Je to výstřel naslepo, psychologický tah. Obvinit z něčeho absurdního, aby se Aaron rozpovídal.

R.

2 0
možnosti
DT

R^ Na ten dnešní díl jsem se ohromně těšila, i když jsem se k tomu mohla dostat až večer. R^ Nezklamalo. R^R^ Skvělý blog máte!

Teď jsem napnutá, jestli to bude fungovat. :-) Mimochodem, skvělý nápad, protože oběžná dráha by mohla být přeplněná smetím ještě dřív, než se pořádně do vesmíru dostaneme.

Jednoho dne s tím budou lidé chtě-nechtě muset něco dělat.

2 0
možnosti
DARM

Jsem rád, že se Vám to líbilo. A jestli to bude fungovat? Zachovejte přízeň, uvidíte, co se stane.

Ono je to tak, že oběžná dráha už přecpaná je a je to velký problém. Stačí si na Googlu zadat heslo kosmický odpad a podívat se na obrázky. Jen těch evidovaných těles jsou tisíce. Tím nechci říci hodně, ale doslova tisíce, je to přesně spočítáno. Bohužel, ty staré se ještě navzájem sráží, drtí a počet trosek se zvyšuje. S velkými se už počítá, ty malé představují velké riziko. Při tak obrovských vzájemných rychlostech jsou i malé částečky schopné prorazit tenkou stěnu stanice.

R.

2 0
možnosti
Foto

Super nápad s tím čištěním od kosmického smetí. Je to čím dál tím zajímavější. R^

2 0
možnosti
DARM

Díky, ale v rámci objektivity musíme přiznat, že nejsme jediní, koho to napadlo. Nanodružice jsou dnes velký hit, mikroiontové motory skutečně existují, my jsme jen obojí spojili dohromady. A značně jsme to celé zjednodušili, naše nanodružice nejsou krychlička nadupaná elektronikou, ale vlastně docela hloupoučké stroje specializované na jedinou věc. Ale v tom právě vidíme sílu.

R.

2 0
možnosti