Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HD

HonyaDj

12. 2. 2009 4:03
Popularita...

Autor se v článku neustále dokola ohání popularitou, prodejností, úspěšností, plnými sály a stovkami vystoupení... Dovolte mi, abych Vám připomněl, že popularita a prodejnost neznamená kvalitu. A proč? Protože lidé jsou kýčaři, kteří většinou kupují, obdivují, posluchají líbivé věci, o kterých nemusí moc přemýšlet. A Michal David je kýčař jako prase - to jste autore zapomněl do článku napsat.

0 0
možnosti
Z

zwiad

10. 2. 2009 18:41
Hnus

Mimochodem, co by asi tak mohlo znamenat "reedovat alba"? Že by "znovu sníst"? To bych jim ostatně doporučil, neboť Kroky = žumpa, to je bez debat :-©

0 0
možnosti
KV

vagin

9. 2. 2009 14:37
Taky jsem ho neměl rád,

když ve spartakiádní době nemoh hrát Pražský Výběr a spol. Jenže David hrát umí, umí i skládat, prostě je to dobrej hudebník.

Když se podívám na Lucku Vondráčkovou, Sámera a Ali Amiri, tak je to vidět.

0 0
možnosti
BN

Benzin Petrolejovič Naftěnko

9. 2. 2009 12:56
Jak v dnešní době

může někdo háji tuto komunistickou kreaturu produkující jen tu popíkovou žumpu.

0 0
možnosti
JN

Já, Claudius

11. 2. 2009 18:54
Re: Jak v dnešní době

A to jsme tenkrát podle tebe měli čumět do bílejch zdí a čekat na převrat?

0 0
možnosti
TV

Witty1

8. 2. 2009 23:00
Tak ale jooo

umi v tom chodit to mu priznavam.A kdo rika ze na parketu nehalekal nejaky jeho hit kdyz se zabava rozjede?My Husakovi deti jsme na tom vyrostli,a na tom nic nemeni ze ho nevyhledavam a posloucham jine veci.

0 0
možnosti
XX

xaeris

8. 2. 2009 20:57
Pop mjůzik je vlastně taky cirkus, řekl tehdy Franta Janeček

Ale člověče, Machek přece žádný hit Štanclovi-Davidovi  nesložil, pouze otextoval.A jestli považujete pro muzikanta matlání všelijakých kasaštyků jako je třeba česká " mjúzikl" Kleopatra za nějakou výzvu nejvyšší, no potěš s Vámi pán Bůh. Ale hlavně, ve Vašem povrchním blábolu chybí to podstatné a sice osoba Franty Janečka, který tehdy rozhodoval o všem, od nahrávání a vyhrávání desek  v Supraphonu až po to, kdo bude s kým bydlet na hotelu na šňůrách.A právě jeho tehdy patnáctiletý Štancl uprosil, aby ho vzal do kapely.Co mu za to slíbil, to je věc další, ale kromě jiného mu pak celé léto míchal maltu při stavbě Janečkova baráku.(stejně jako např.  Maryla Rodowicz).Jisté, že kdyby na něj tehdy Janeček ukázal palcem dolů, tak by dnes Štancl žonglovl tak maximálně s harmonikou někde v u Berouska vcirkusáckém šapitó s medvědy , kam podle mně, (ale nic ve zlém, je to práce jako každá jiná), také i se svými disko řachandami patří. 

0 0
možnosti
JS

jirkas13

9. 2. 2009 0:00
Re: Pop mjůzik je vlastně taky cirkus, řekl tehdy Franta Jan

No přesně. Tak to bylo. A ti muzikanti "nekydali hnůj" na muziku, ale především na Frantu Janečka, který je dusil. A vůbec se mi zdá, že pana redaktora vzal David na večeři. Je to článek jak ze sedmdesátých let.

0 0
možnosti
RK

krakra

8. 2. 2009 11:58
Michal David

Michal David - zpíval naprosto super hity, byla to zlatá doba české populární hudby.

0 0
možnosti
PH

TristanTzara

8. 2. 2009 14:43
Re: Michal David

To jo ;-D

Zijem si svuj diskopribeh, jejejjejejee

jejejjejejejej

0 0
možnosti
RH

Kruton

8. 2. 2009 10:40
Komunistická pop-music

Každý hudebník, který mohl takto vystupovat, musel být spolehlivý pro režim. Každá hvězda ve svobodném světě musí bojovat s konkurencí a svůj úspěch si vybojovat. Netvrdím, že mezi protěžovanými hudebníky nebyla kvalita, ale pravou kvalitu a úspěch prověří svobodná soutěž se skutečnou konkurencí, která za totalitního režimu téměř nebyla.

0 0
možnosti
MS

sunka007

8. 2. 2009 13:56
Re: Komunistická pop-music

Pises hlouposti. Komunisti hazeli klacky pod nohy "pouze" tem kdo otevrene vuci rezimu vystoupili (Kubysova, Zagorova, Matuska, Kocab...), ale rozhodne ucast ve strane a pochlebovani nebyla podminka pro vystoupeni. Komunisti se drzeli pravidla "chleb a hry" takze lidem neco nabidnout museli,  i kdyz nekteri muzikanti nenaplnovali jejich predstavu 

0 0
možnosti
T

tromi

7. 2. 2009 22:51
kdyby nebyl dobrej

chcípl by jako muzikant hladyR^

0 0
možnosti
TB

mobilis in mobili

7. 2. 2009 20:52
Michal David

byl nadějnej jazzman a tím měl zůstat. Co začal dělat za muziku potom, byl fakt hnus.

Samostatná kapitola byla "koupě" rodinného domu. To když jsme u toho "dítěte komunismu". Sám David se o tom nechce bavit dodnes.

0 0
možnosti
  • Počet článků 22
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1481x
Člověk, který nesleduje dění doma a ve světě, jako by nebyl....

Seznam rubrik