Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Pan Menzl byl vynikající umělec. Stárne a rád by ještě něco vytvořil. Musí se tedy snažit.

2 0
možnosti
Foto

K23a81r46e20l 90C85a21c63h

15. 5. 2016 11:06

Velice hezky a kultivovaně - tedy bez jakéhokoli nenávistného akcentu, jste vyjádřil svůj, ale i můj osobní názor a za to Vám děkuji.

12 0
možnosti
MF

Souhlas mluvíte mi z duše, autorovi díky a karma!

0 0
možnosti
BH

... mluvíte mi z duše...R^

... tahle hysterie je obvykle spojena s narůstajícím pocitem osamění - nikdo nás nechápe, nikdo nám nevěří, zůstaneme jako kůly v plotě - což povzbuzuje k mírnému optimismu... na druhou stranu mediální lynče, zostřený mccatrhismus, zveřejňování seznamů třídních nepřátel, zdůrazňování potřeby intenzivnějšího ideologického boje, obvykle věští příchod něčeho nepěkného - měli bychom se mít na pozoru...

16 0
možnosti
JM

Před lety by mě ani ve snu nenapadlo, že věci, které jste uvedl, se mohou plíživě vrátit, byť v jiném převleku. Pomalu, ale jistě se vrací i "agentománie" jako z padesátých let...tím nebezpečnější, že soudruzi se netajili svými záměry. Jejich pojetí "lidové demokracie" bylo v souladu s rétorikou. Zakroutíme reakci krkem...po bolševicku..pěstí dělnické třídy...atd.atd.. Dnes se tvoří i v Parlamentu seznamy nepohodlných kverulantů a agentů a dehonestují názoroví oponenti tak nějak sluníčkově, s láskou a bez agresivní retoriky, ale nemůžu se ubránit dojmu, že tím je to nebezpečnější...

10 0
možnosti
MV

Moc hezky napsano....

16 1
možnosti
Foto

no jo havlopravdisté Rv

2 4
možnosti
MM

Pane Macku, to dělá dojem, že je nemáte rád. To bych od vás nečekal! ;-D

1 0
možnosti
VS

Zdá se že vy děláte přesně to co kritizujete, taky nám chcete vnutit svou "jedinou" "správnou" pravdu.[>-]

1 12
možnosti
JM

A v čem tedy spočívá ta "moje jediná pravda", kterou Vám vnucuji ? Jak píšu v diskuzi níže....ach jo, někdy má člověk pocit, že je to marný, je to marný, je to marný....

14 0
možnosti
SB

Někteří lidé se rádi staví do role intelektuální elity národa. Tudíž musí být za každou cenu v názorové menšině. Těžko by se mohli cítit nad plebsem, kdyby hlásali stejný názor, jako ten plebs.

Má to však ten háček, že když ten plebs má náhodou pravdu, tak oni zákonitě musí hlásat nepravdu, protože se raději ztrapní nepravdou, než aby šli s plebsem.

Aniž si to uvědomují, jsou otroky veřejného mínění. Zřekli se svobody vyjadřovat vlastní názory a místo toho přijali povinnost vyjadřovat názory odlišné od názorů plebsu. Normální člověk má své názory, někdy většinové, jindy menšinové, ale prostě své. To je svoboda názorů. V totalitě musí člověk vyjadřovat názory vlastní strany. To je jeden typ nesvobody názorů. A oni ve své vlastní autocenzuře též ztratili schopnost vyjadřovat své názory. Nechávají si plebsem diktovat nikoli to, co hlásat musí, nýbrž povinnost hlásat opak. To je jiný typ nesvobody názorů.

23 1
možnosti
SB

Pokud jde o Jiřího Menzela, mně stačí, když si dám vedle sebe to, jak pohrdavě se vyjadřuje o televizní stanici Nova, ale když mu nabídla roli v seriálu Hospoda, tak mu penízky od té samé Novy nesmrděly.

18 1
možnosti
JN

Skvěle a výstižně napsané, karma. R^

17 2
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik