Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Bohužel o Rusku vládnou stereotypy a pořád a pořád se opakují. On je to ale problém obecně medií, převažují  negativní zprávy. Když se ukazuje Rusko, tak pouze demonstrace, nehody, Pussy Riot atp. přitom je tam množství pozitivních věcí - zajímavých kulturních počinů evropského významu, množství zajímavých stavebních projektů, činnost všelijakých spolků, obnova kulturních památek. Ostatně tam vzniká i velmi mnoho dokumentů historických a jiných. Ale lidé nejsou u nás o ničem z toho (skoro) informováni, a takžijí v představě, že Rusko je stejné jako v roce 1970. Ostatně urážky tohoto národa jsou na denním pořádku, ale naopak Rusové se stavějí k Čechům velmi pozitivně a přátelsky, i redaktorka lidových novin Procházková, která byla v Donbasu informuje, že původ z Čech jí tzv otevíral všude dveře. Je to škoda.

0 0
možnosti

Přesně tak to je, ale je otázkou proč tomu tak je. Je to jen všeobecná povrchnost zpráv, kdy informace o vážných a zásadních událostech zvládnou dnešní např. televizní kanály v hlavních zprávách dne "vyřešit" během dvouminutového vstupu stejně jako "důležité" informace o tom či onom zvířátku a to vše prokládané upoutávkou na další díl nekonečného seriálu o ničem ? Nebo je to lenost, neochota a stereotypní myšlení informačních medií ? Nebo záměr ?

0 0
možnosti

Mate uplnou pravdu odsuzovat cely narod muze jenom Primitiv.

Je mi Rusu hlavne lito kdyz tam nemeli kruteho Cara tak tam meli kruteho Bolsevickeho Diktatora Stalina a po nem Chrusceva, Brezneva .Pamatuji si za komunismu ze jenom velka mensina lidi mohla vubec nekam cestovat,a kdyz jo tak to bylo akorat tak do Vychodni Evropy.

0 0
možnosti
Foto

J42i17r74i 77B90i83l39i27n91a

26. 2. 2015 15:47

Problem neni v narodech. Problem je v diktaturach.

A Rusove jsou na tom dnes diky propagande Putinovy diktatury podobne jako Nemci v dobach Adolfa Hitlera. 

Autor clanku na tom neni o moc lepe.Rv

0 3
možnosti

Udělejte mi laskavost a poučte mě. Vysvětlete mi na příkladech v čem jsou ty dva režimy stejné. Jsem přesvědčen, že máte absolutní přehled o obou a nebude Vám to činit problém, když dokážete ve dvou větách vystihnout pravou podstatu problému. Rád změním názor když budou Vaše argumenty dostatečně silné ;-) .

0 0
možnosti

filozofický pohled? no proč ne ale když si ho přečtu tak se musím pozastavit nad tím že ta svinstva vždy páchal stát a ty přínosné věci jednotlivci, na druhou stranu kolik jsme těch skvělých přínosných lidí mohli ještě mít navíc nebýt toho že je udusilo samoděržaví nebo zabila práce v gulagu, někde jsem četl postřehy z druhé světové války mám pocit že se ta kniha jmenuje Ivanova válka a tam je popisován sovětský voják když je sám jako přátelský a ochotný člověk ale v okamžiku kdy je ve skupině stává se tato skupina krutou a vším pohrdající skupinou (zjednodušeně) Rusko není jednoduché pochopit je-li to vůbec možné

1 0
možnosti

Souhlasím s tím, že Rusko není jednoduché pochopit, tím spíše bychom měli být velmi uvážliví v rychlých soudech, zejména ti, kteří Rusko znají akorát z novin, dvouminutových reportáží nebo komentářů několika stále stejných komentátorů a Rusa viděli naposledy před 25 lety v uniformě sovětského vojáka okupanta. Tento "pelmel" vjemů samozřejmě a pochopitelně nemůže vést k žádnému jinému názoru než odmítavému. Bylo by dobré si uvědomit, že Rusko a Rusové až do rozpadu SSSR nikdy nepoznali to, co ve střední a západní Evropě více méně funguje 100 - 150 let. Šli z "absolutismu carského"  přímo do dašího "absolutismu" tentokrát bolševického. Přesto se vždy inspirovali a přirozeně i patřili kulturně do naší Evropské civilizace. Posměšné odsudky a "profesorské mentorování" si Rusové nezaslouží a není myslím na místě, když si uvědomíme, že oni (politici i voliči) se parlamentní demokracii "učí za pochodu" v podstatě 20 let, což je ve srovnání se západní evropou +/- desetina času než v některých zemích západní Evropy. Proto říkám buďme uvážliví...nic více nic méně. Mimochodem, to jak popisujete sovětského vojáka resp. jak ho popisuje autor zmiňované knihy je samozřejmě možné či spiše jisté a asi to nikoho nemůže překvapit. Ale ani v tom nejsou Rusové výjimeční, stačí se někdy podívat na fotbalové stadiony, dříve v Anglii, Holandsku, Turecku...atd. a to nechci rozvádět jak se chovali vzdělaní a kultivovaní členové SS a jiných složek německého vojska, také za normálních okolností milí lidé a příslušníci kulturního národa. Není v tom rozdíl.

3 0
možnosti

A druhá strana mince? Co Ukrajinec, to fašista, banderovec a zločinec (ruská oficiální propaganda). Hm?Rv

1 0
možnosti
Foto

Četl jste asi jen nadpis, ne?

2 1
možnosti
Foto

Je až úsměvné, jak, a kteří diskutéři si na čem honí své ego. Osobní animozity u nich nevyjímajeRv

1 1
možnosti
Foto

Pane autore, podívejte se, kteří komentátoři Vás chválí. Toť Vaše vizitka.

3 3
možnosti
Foto

Co se týče vyjmenovaných autorů, tak vesměs působili ještě před VŘSR, nebo, pokud trochu režimu nekývali, měli menší či větší problémy, například s publikací vlastních děl.  A kolik jich před sovětským režimem uprchlo na západ! (např. můj oblíbený Dmitrij Tiomkin).

A co třeba Koroljov:

"V roce 1938 se stal obětí stalinských čistek a na 10 let byl odeslán do sibiřského gulagu. Na poloostrově Kolym dobýval zlato a zde si zničil zdraví. Po půlroce byl odvezen do speciálního vězení pro odborníky v Moskvě." Teprve když zjistili, že bez něho jim nic lítat nebude, byl částečně omilostněn.

Víte, kolik takových bylo?

Proto je třeba rozlišovat mez Rusy (ty jste některé jmenoval), a Rusáky - mezi ně patří Lenin, Stalin, Berija, Brežněv, Zorin, Lepešinská, a další a další, a nakonec Lavrov a Putin.

Taky si umím představit, jak by dnes dopadl Lermontov. Báťuška V.V.P. by jej přinejmenším nechal uvrhnout do ťurmy.

Obávám se, že karmu ode mne nedostanete.

6 4
možnosti
Foto

R^! Ano. Bez výhrad. Snad jen, zda jste si ,,nedovolil" moc. I v této době. Ne každý to chce slyšet, natož vnímat. A tací to neodpouští.;-€;-O8-o Ale i to je normální. I když taky jak pro, či u koho.;-)

4 0
možnosti

K93a79r89e89l 31V56o55v25e65s

25. 2. 2015 18:23

Souhlas. Jen přidám drobnou poznámku k ruskému carovi. V roce 1905 probíhala v Petrohradu pokojná demonstrace dělníků Putilovských závodů. Car to nechal ji nechal krvavě rozehnat vojenskými oddíly. Výsledek několik tisíc mrtvých a ještě více zraněných. Celá tato událost je známá pod názvem Krvavá neděle v Petrohradě. To byl začátek násilí v Rusku 20.století a car byl po zásluze popraven.

0 7
možnosti

Víte o tom prd, Vy souhlase. Car si léčil nervy v Carskom selu a zásahu velel velitel Gardového sboru kníže S. I. Vasilčikov. A těch mrtvých bylo okolo 200.

5 1
možnosti

Pročpak lžete? Chruščov nebyl ukrajinec a Brežněv národností také ne....

2 4
možnosti

oba byli ukrajinci! Jen pojem ukrajinec v té době měl stejný význam jak valach z Valašska u nás.

5 1
možnosti
  • Počet článků 69
  • Celková karma 35,91
  • Průměrná čtenost 2481x
Zprava se snažím o nestrannost.

Seznam rubrik