Soukromí je přežitek

Všeci se bojí budoucnosti a internetu, protože se nám chystá ukrást naše milované soukromí. Ale je skutečně lepší ten dnešní svět plný tajemství? Vždyť historie a životní zkušenosti nám přece jasně říkají, že ta největší tajemství před námi mají jen nepřátelé.  

Mě vubec nebude vadit, že moje rodina, přátelé, nepřátelé, vláda nebo dokonce cizí vláda o mě bude vědět absolutně všechno, ale co mě fakt vadí je, že dnes nejenže ani netušim, co o mě všechno vědí, ale ani nemám žádnou šanci to jakkoliv zjistit...

A mají je pro to, že je možná chtějí jednoho dne použít proti mě, ale kdyby bylo všechno veřejné a pokusili by to proti mě použít, tak bych jen řekl: "a co jako:!? šak si to na facebooku mohl přečíst upně každy :-)" Pevně věřím, že další generace, díky internetu a sdílení, bude těchto trapných pokusu využití momentu překvapení ušetřená.

Někdo může namítnout, že je zpousta tajemství, které jsou osobní a těžce se o nich mluví, i já taková mám. Podle mě se o nich mluví těžce. Možná protože se ve společnosti moc nenosí, a my se s nimi cítíme sami, ale kdyby byli všichni kolem nás otevření, najednou by sme zistili, že je nás plno s podobným problémem a najednou by bylo všechno jednodušší a barevnější.

Přednáška ze Vsetínského barcampu z roku 2012 od Vojty Ročka na tema soukromí a technologie

http://vimeo.com/57845792

 

Přátelé nebojme se a otevřeme se! Začínám : su eště panic.

Autor: Milan Medlik | sobota 23.3.2013 22:24 | karma článku: 6,08 | přečteno: 668x