Indie - strasti a pasti II

Milí deníčku minule jsem ti vyprávěl o jednom převozníkovy ve Varanasi v Indii, dnes ti musím povědět něco o Rikšamenech ti byli taky velice šikovní. (Rikša je většinou motorové vozítko, něco jako takxik, rikšamen je ten kdo to řídí)

Indie, HampiMilan Medlik

 

Zrovna v tom varanasí když jsem jel na nadraží, měl jsem čas tak jsem si to tam vykračoval pěšky a každeho kdo mě nabizel odvoz jsem s usměvem na rtu slušně odmítl, ale jeden přece hodil super cenu 40rupek, tomu sem nemohl odolat protože to bylo na nadraží eště tak 3km. Jen jsem byl hladoví tak jsem se ho zeptal jeslti se můžu napřed poobědvat, on apeloval že samozdřejmě že rád počká. No a na když jsme pak přijeli na nadraží a došlo na placení tak chtěl víc - nechal si proplatit obědovou čekačku. (na druhou stranu mě vzal do dobré restaurace kde sem potkal jednoho typka z anglie a ten říkal, že je to nejrozumější volba v celém varanásí, že ve varanasí žije několik let a chodí vždycky tam, a celkově chtěl 50)

přímý přenos z rykši : http://www.youtube.com/watch?v=PbIy114FYsI&list=UUvkjkVbNtuMu3LFdpdvJvIA&index=4&feature=plcp

Nebo krasný příběh o tom, jak jsem se jednou na rikši svezl zadarmo, to jsem si šel opět ve Varanasí koupit jízdenku na vlak do Gonkapuru, přibrzdil mě rikšamen s jeho kolorikšou, vezl jednoho Inda mladšího vzledu, dobře oblečeného a s usměvem mě zval k sobě do rikši že má podobnou cestu k nadraží. Nechal jsem se zvyklat projíždkou zadarmo, nakonec mě ten milí pan pozval na čaj k sobě do továrny na hedvábí a nakonec když mame trošku času mě ukazoval jejich výrobky. Co ti milí deníčku budu říkat, nakonec to bylo nejdražší svezení na rikši, protože jsem jsem tam nakonec nechal 500 za hedvábné šátky!

další příběhy nejen z indie naleznete tady http://cestujemeradi.blogspot.com

a fotky tady: http://www.facebook.com/groups/cestujemeradi/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Medlik | pondělí 10.12.2012 7:00 | karma článku: 5,60 | přečteno: 604x