Děti nás potřebují (aneb co daruješ to se ti vrátí 8x zpět)

Dnes sem přispěl na zajimavý projekt, který má pomoct dětem ke vzdělání dětem, které nemají možnost chodit do školy nebo dokonce nikdy neviděli knížku. Celý projekt se jmenuje *Goodspero* a jedná se o crowdfuningový projekt na strance indiegogo. Poď přispět taky, bude to tak větší sranda! :-)

Crowfounding je v doslovném překladu příspěvek davu, jde o to, že kdo má třeba nějaký nápad nebo chce něco uzkutečnit, tak může ještě předtím než ten nápad uzkuteční komerčně, publikovat na crowfundingové stránce a oslovit případné zakazníky a požádat je o peníze předem. Jeden z takových projektů je právě *Goodspedo* které se snáží pomoci dětem, které nedosáhnou na vzdělání.

 

The BIGGEST Crowdfund for Education EVER! *Goodspero*

 

Před několika lety sem šetřil na řidičák, stál tehdy 8000kč, když sem měl našetřenu většinu peňez asi kolem 5000kč tak se sešlo několik (rodiných) a skoro všechny našetřené peníze sem musel použít na něco jiného. Zbylo mě asi něco málo přes 1000kč. V té doby byl televizní pořad na přízpěvek dětem (řekl bych vám jaký kdybych si to pamatoval) no každopádně sem si nějak řekl, že na řidičák nemám, tak proč to nedat alespoň těm dětem, kteří z toho snad budou mít větš užitek než já. A co se nestalo, nějakým souběhem udalostí a serii (mikro) zakázek se mě podařilo v krátké době na ten řidičák sehnat peníze

Od té doby vždycký říkam, co daruješ, to se ti vrátí 8x zpět dneska už su starší a vím že to není pravda! Ve zkutečnosti se vrátí mnohem, mnohem mnohem víc.

Proč si myslíte, nejbohatší lidé přizpívají tolik peněz na charitu, třeba Bill Gages, nebuďte blahoví, že to děla jen kvuli tomu, aby si dokazal, že je dobrý člověk. Podle mě on moc dobře ví, že se mu každý ten dolar vrátí, v podobě uspěšného produktu, nebo ve stoupající ceně ním vlastněných akcijích, nebo vinikajícím nápadem, který se speněží upně sám. A to že se pak cítí jako dobrý člověk, je vlastně na celé věci jako bonus.

Jestli nevěříš tak si to taky zkus, třeba zrovna na *Goodspero*, uvidíš sám:-)

Autor: Milan Medlik | neděle 18.8.2013 10:22 | karma článku: 6,18 | přečteno: 272x