Zemana by měli příště v rádiu vypípávat

Když je někdo prezident, tak prostě nemůže mluvit, jak mu zobák narost. Jeho vystupování je vizitkou našeho státu. Obávám se ale, že to bychom po Zemanovi chtěli moc. On chápe svou funkci čistě jako nástroj prezentace sebe sama. Když už být lidový, tak se vší parádou...

 Slámu čouhající z bot ani prezidentský majestát nezakryje. Jeho příznivcům to ale pochopitelně nevadí, ti tleskají každému jeho slovu. Prezident může lézt slovním kanálem, ale to nevadí, protože je to náš prezident. O Pussy Riot si můžete myslet co chcete a překládat si je, jak chcete, ale 7 let natvrdo byste u nás nedostali ani když při autonehodě zabijete tři lidi. Natož za nějaký koncert v kostele.

Nedovedu si představit, že by nějaký významný světový politik přišel do parlamentu a do mikrofonu tam prohlásil: "No tak teda tenhle zákon jste pořádně zk...." My ale musíme všechny trumfnout. Takového prezidenta jinde na světě nemají. Je s lidem tak těsně spjat, že i ve svých projevech mluví stejně jako ten nejsposlednější dělník na stavbě.

Nevím, co se Zeman v té Číně přiučil, ale slušné vystupování to určitě nebylo. Zřejmě se rozhodl "stabilizovat" společnost tím, že na prezidentský úřad naháže co nejvíc bahna. To se mu daří znamenitě. Už se můžeme těšit na příští rozhlasové vysílání. Můžeme si do notýsku dělat čárky, kolik sprosťáren prezident vyslovil tentokrát.

A při novoročním projevu by na sobě mohl mít mikinu a přikusovat bůček s jitrničkou. Konečně by to byl prezident nás dolních deseti milionů...

Autor: Oldřich Mazal | úterý 4.11.2014 10:02 | karma článku: 12,85 | přečteno: 358x