Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Napište do Číny, že prezident Zeman nemluvil za vás, víte, jen tak pro jistotu, aby to tam věděli...;-)

1 3
možnosti

J33a41r26a 75R53a55n60k

29. 10. 2014 17:39

Mnohdy jsem udivena, kdyz zde tretina lidi kritizuje Obamu (neni to muj prezident, ale jako vetsina Kanadanu jsem se snazila o nem zjistit co nejvice), ktery se chova jako diplomat  a nevidi chyby naseho pane prezidenta, jehoz fotografie (mnohe) i z klenotnici proletely celym svetem a ktery je znam vetsinou svymy bonmoty a nenavisti k novinarum, na kterou nemuze zapomenout ani v cizine. Vetsina dobrych statniku se s novinari nehada - oni totiz mohou slouzit jim.....Hodne jsme se smali Bushovym "bloopers", tady by bylo urcite srovnani, ten take obcas vypustil do sveta skutecnou moudrost....

0 1
možnosti

J17a23n 14R62á51ž

29. 10. 2014 18:09

Jen třetina lidí zde kritizuje Obamu? To jste velký proobamovský optimista!

0 0
možnosti
Foto

Zeman byl řádně zvolen a tudíž tímto úkonem se stal prezidentem ČR a zavázal se vystupovat v zájmu všech občanů.

Realita je zcela jiná. Stejně jako jeho předchůdce, preferuje i při oficiálních úkonem vlastní postoje, aniž by se zatěžoval úvahami, jestli jsou v souladu s oficiální linií a názory či zájmy občanů.

V tomto je to opravdu fikce.

3 0
možnosti

V zájmu všech nemůže nikdy nikdo vystupovat. Pouze v zájmu většiny, když už si tu hrajeme na demokracii. A podle posledních průzkumů má stále důvěru 55% občanů, stejně jako při volbách. Tak se s tím smiřte.

1 0
možnosti

Na volby prezidentů bych měl zlepšovací návrh.

Každý volič navrhne svého kandidáta, takže při volbách si ho pak může zvolit. Všichni kandidáti, kteří dostanou alespoň 1 hlas, budou zvoleni. Tím bude zajištěno, že všichni prezidenti budou mluvit jménem občanů.;-D

Než však bude můj zlepšovák uveden do praxe, máme prezidenta jen jednoho.

0 0
možnosti

To nebude fungovat, protoze aktivni a pasivni presidentska volebni prava maji ruzne limity.

0 0
možnosti

Zkuste si precist Ustavu. Pravomoce presidenta rozhodne nejsou jen formalni. Jsou to clanky 62 a 63. Je to tam napsane jasne a srozumitelne. Okecavat to nejaky duchem nebo zloduchem, ze to valstne neplati je blbost.

0 0
možnosti
Foto

Můžete mi napsat, které pravomoce se vztahují konkrétně na mou osobu? Nechci se stát ani soudcem, profesorem, premiérem, členem rady ČNB, nežádám o milost ani medaili. Prezident má pravomoci politického charakteru, jako třeba jmenování premiéra nebo veto zákonů. Ale i tady se vedou dalekosáhlé spory o to, do jaké míry může jednat jen dle vlastního uvážení. Já netvrdím, že něco neplatí. Jen tvrdím, že hovoří jménem svým, nikoli mým.

0 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.