Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JT

Popraveny vrah uz nikoho nezabije. A kdyz dame vedle sebe jednoho nevinne popraveneho a 10 lidi, ktere vrazi nezabili, protoze byli popraveni, tak je to prijatelne.

0 0
možnosti
KL

prekvapuje mne, jak se zastavate prav odsouzenych vrahu a to zakladni jste nezminil - pravo ukoncit svuj vlastni zivot.

0 0
možnosti
MK

A proč by se o tom měl zmiňovat, když jeho článek je o trestu smrti a né o euthanasii nebo sebevraždě.

0 0
možnosti
MK

Trest smrti může fungovat jako prevence, nicméně při jeho vyšším rozšíření nejen na některé vraždy, tedy likvidovali by se všichni pachatelé trestných činů co dostávají řekněme 8 a více let vězení, velmi rychle by tak ubylo recidivistů.

0 0
možnosti
JP

Jak jste přišel na to, že doživotní uvěznění vraha je levnější než jeho poprava? Umíte vůbec počítat? 20 nebo 40 let někoho živit je levnější než jedna injekce nebo provaz?

2 0
možnosti
JT

Navic provaz se da pouzit opakovane.

0 0
možnosti
MC

Všichni kteří nesouhlasí s trestem smrti bych strhávala 10% z platu a posílala je na účet věznic kde jsou tito lidé zavřeni. A né že ze svých daní bude platit člověk, kterému ta dotyčná osoba zabila dítě, oblečení, jídlo a dokonce posilovací stroje. (i čínka je posilovací). Ano souhlasím že u dotyčné osoby musí být 100% jistota že ten čin spáchala. Například Stodolovi. Jen dement si myslí že nic neprovedli. A je víc lidí u kterych je těch 100% jistých. Nejhorší je humanismus a lidská práva. Lidské právo souseda končí tam kde moje začíná. A humanismus? Jen se podívejte kam vede.Muslim vyhrožuje evropanovi ať se vystěhuje ,když se mu jeho chování nelíbí. Humanismus a lidská práva cpeme tam kde to tisíc let fungovalo bez těchto dvou slov. Do 5 max. 10 let v Evropě bude válka, protože EU politici neví ale spíš nechtějí vědět jakou Pandořinu skříňku s Ukrajinou a s přistěhovalci otevřeli. Vše jen díky humanismu a lidských právech.

0 0
možnosti

Doporučuju shlédnout tohle video, je samozřejmě vtipné, ale přináší i dost informací:

http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavna-videa/last-week-tonight-s-johnem-oliverem-trest-smrti

Například se dozvíte, že trest smrti nešetří peníze. Náklady na popravy mnohanásobně převyšují náklady na doživotní "živení" vězně.

0 2
možnosti
MK

To znamená jenom jedno špatné a neefektivní provádění trestu smrti.

0 0
možnosti
JH

J69a30n 73H72l59e73d94í88k

3. 11. 2014 22:32

na gaunery tento režim nic moc nemá, ani se nesnížil věkový práh zodpovědnosti, když všichni, tedy i humanisté dobře ví, že zločinnost stoupá. Strach ze smrti mají především ti, které napadají vražedné úmysly, prevence funguje. Sám odsouzený už ničím ničemu neprospěje, akorát chudou společnost  obohatí ušetřenými  vysokými finančními  náklady. Škoda, že čs vláda neuvažuje, že přeloží třeba US trestní řád včetně vysokých kompetencí policie a nahradí  české švejkovské mazlení se s lumpy a podvodníky

2 0
možnosti
AT

Trest smrti ne, ale doživotí a makat- nesplníš normu, budeš o hladu. Jsem pro znovuzavedení fyzických trestů, takové bičování, veřejné pranýřování, máchání nepoctivců ve vodě by mělo účinek...

3 0
možnosti
Foto

Našel jste hodně důvodů proti trestu smrti, dá se najít asi stejně důvodů na jeho podporu. 

U mne je jeden zásadní proti trestu smrti: 

Je to definitivní.

A justiční omyl, komplot či jiný důvod, kdy může dojít k potrestání nevinného, nelze nijak napravit.

2 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.