Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A sakra. To abych se pomalu začal bát, jestli jsem v té době existoval já.

0 0
možnosti
MK

Každý pracovník PZO byl svým způsobem spolupracovník StB, když podával po každé cestě hlášení. Od toho je jen krůček k falešnému spisu. A nebylo jich zas tak málo.

Vážený autore, Váš článek je poněkud schizofrení; na jedné straně důvěřujete záznamům řídících důstojníků a poslední větou posílá tu samou důvěru do "kytek". Tak co platí?

Na jedné straně se propírá evidentně zpolitizovaná kauza a to při vědomí, že za těch 20 let se nám na druhé straně pravděpodobně v nejvyšších patrech politiky vystřídali daleko větší, dobře skartované, "šajby" StB než je případně nějaký Babiš. Celý lustrační zákon (myšlený původně na 4-5 let) je poněkud vyčichlý a mě dnes více zajímá, kdo je pro tento stát něco dobrého udělat. Ti nečistější (Nečas a další předchůdci) akorát dokázali tento stát rozkrást a nebo nechat rozkrást. Gauneři, jaké historie nepamatuje, hlavně , že měli čistý lustrák !!!

0 0
možnosti

Pokud postřehl, tak soudkyně zamítla uznat pana Babiše za spolupracovníka StB především proto, že není k dispozici tzv. vázací akt.

1 0
možnosti
Foto

Jo, pomalu už také začínám věřit, že žádné StB nikdy neexistovalo.

4 0
možnosti

A víte, že máte pravdu. Existoval toliko SNB.

1 2
možnosti
MC

KarmaR^Pouze doplním jednu vaši větu. "A vy, páni soudci, nám to rádi uvěříte, protože jste stébácky čistí, pouze by vám ještě poslanci měli vaše výkony více ohodnotit."

3 0
možnosti
JL

Pan Babiš nám jen názorně dokazuje, jak jsme my lidé různí. Ostatně 99,98% Čechoslováků volilo až do konce KSČ - tzv.jednotnou kandidátku, určitě také Klaus, Zeman, Kalousek a spol. Na to všichni zapomněli? Teď slyším mnohé hrdinské hlasy a odsuzování komunismu, ale ti, co v něm žili, tam v absolutní většině poklidně vegetovali - vlastně i já, ač nerad. V roce 1976 jsem nastoupil po vojně do podniku zahraničního obchodu jako řadový středoškolský úředník a brzy mi bylo jasné, jak jsou rozdané karty (bylo mi 23 a Babišovi, když začal spolupracovat prý asi 27): kdo nesouhlasil s komunisty, tak nevstupoval do KSČ, necpal se do vedoucích funkcích nikde ani v odborech, a taky neudělal žádnou kariéru a bylo téměř jisté, že nevyjede na Západ, což byl sen všech, kdo chtěli trošku zbohatnout - výjezd na 4 roky prý stačil na vydělání si na auto. Zejména mladí ženáči, kteří chtěli finančně podpořit rodinu, tudíž zatli zuby a dělali kariéry, ale i děvčata snaživá se dostala ven.... Spolupráce s StB byla samozřejmě   dobrá legitimace, jak se dostat ven a kamkoliv. To se nám některým hnusilo - po srpnu 68 každému, kdo měl trošku svědomí. Ale pan Babiš patřil mezi ty šťastlivce, kteří ho prostě neměli, jako 99,99% lidí, kteří volili komunisty, s nimi totalitu a sovětskou okupaci. Nebo možná měli, ale nějak si to omluvili - děti potřebují na vysokou apod. Nic proti Babišovi, líbí se mi, že se trošku snaží rozbít mafiánské struktury vytvořené našimi úžasnými politickými stranami, ale je dobře udržovat si povědomí o historické pravdě. A rozbije ANO2011 něco? To samozřejmě záleží na lidech v téhle zemi. Koho budou volit a koho volit nebudou, jak budou poctiví v tom, co dělají.

1 1
možnosti
ZK

Z95d88e18n68a 78K43o29č87í

27. 6. 2014 11:54

Lidé dosud volili především bývalé komunisty v barvách ODS a ČSSD - ale ti se moc neosvědčili a přesto dostávali 20 let důvěru. 

Proč někdo jiný s naprosto stejnou minulostí, který za půl rok působení prakticky nic nezkazil, je nepřijatelný ?  8-o

4 3
možnosti
Foto

On totiž, pane Mazale, nebyl žádný komunismus, nebyli žádní sadističtí estébáci, nebyly dráty okolo hranic, v krámech bylo všechno, byla plná zaměstnanost a všichni radostně žili a jednou do roka to šli mávátky sdělit i těm gosudarům na tribunách-.

Tak to bylo a ne jinak.

Vám karma.

8 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.