Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Snaha o udržení české koruny v době, kdy skoro všechno je v importu a export navázáno na EUR, je srandovní. Nechápu, proč bych měl jako podnikatel trvat sveřepě na tom, že mne budou díky CZK oškubávat banky ( transakční náklady)  a ještě budu vystaven riziku pohybu kurzu.

1 0
možnosti
MK

Byl jsem proti zavedení eura, ale teď jsem na rozpacích, když naši bankéři dělají takové čachry s kursem koruny.:-(

1 0
možnosti
JL

Vláda by neměla usilovat o přijetí eura, a to mimo jiné i proto, žespolečná měna euro je čistě politický projekt, jehož ekonomické souvislostinejsou uspokojivě dořešeny. Problémy, které jsou spojovány s eurem, jsouotevřené, ale i latentní, skryté, a mohou kdykoli vybublat na povrch. Žádná vláda, pokud bude rozumná, tak euro nepřijme. Z dlouhodobéhohlediska se ukáže, že euro není pro Českou republiku přínosem. Je naivní představou, že naše vláda se bude podílet na koordinacihospodářské politiky EU. Naše vláda a naše politická reprezentace nebude mítnikdy takovou sílu, která by mohla vůbec spoluovlivnit hospodářskou politikuEU. Byli bychom vázáni politikou, kterou by prosazovala Evropská unie, respektive Evropská komise. My jsme malou ekonomikou a i v rámci tohoto paktu se vždy budou prosazovat zájmy silných a velkých ekonomik. A nikde není napsáno, že priority velkých a silných ekonomik se shodují s prioritami malých otevřených ekonomik. Zatím všechny menší země s málo rozvinutým průmyslem, které přijaly euro zprvu rostly, ovšem po čase začala jejich ekonomika stagnovat a dostaly se do problémů. A co se týče deficitů: my sami bychom seměli snažit, aby naše rozpočty byly co nejméně deficitní, případně vyrovnané.Vyrovnaného rozpočtu by teoreticky mohla dosáhnout i tato vláda. Politici všaktéměř vždy slibují vyrovnávání rozpočtu, ale jakmile si čichnou k moci, tak na své sliby o vyrovnávánídeficitů rozpočtů rádi zapomínají. Tedy anitato vláda nepřivede zemi k vyrovnaným veřejným rozpočtům.

2 1
možnosti
JS

J91a75n 67S35e29m93i89k

23. 2. 2015 23:41

No jenze problem je, jak nam to ze mame korunu pomaha NEBYT uplne ve vleku tech velkych ekonomik a rozhodnutich tam udelanych?

Staci se podivat na vyvoj kurzu koruny- jak koruna lita jako ocasek za Eurem, uplne stejnym smerem, jen vzdycky vic nez EUR

1 0
možnosti
JR

Dobrý článek. já jsem rozpolcený - euro je na jednu stranu prestižní měna, skutečná západní měna, navíc rezervní světová měna, berou jí s radostí všude na světě, mají jí nejbohatší země Německo, Rakousko, Nizozemsko; to může přilákat investory, cizinci si budou myslet, že jsou na skutečném západě (česká koruna je velmi dobrá měna ale prostě nemá prestiž švýcarského franku či dánské koruny či australského nebo kanadského dolaru, apod.).c Na druhou stranu to může mít i negativa - zbavení se určité samostatnosti, která může být někdy pozitivní. Kdyby ČNB nelikvidovala korunu a nepoužívala jí k sociálnímu inženýringu, k řízení ekonomiky, ke zdražování na zákaldě podivné hypotézy, že zdražování je prospěšné - tak bych možná bral spíše korunu, protože euro může být zneužíváno k politicko-ekonomickému tlaku ze strany západu

5 0
možnosti
JS

J31a26n 43S39e40m96i31k

23. 2. 2015 17:57

To jste me zklamal.

Ja myslel ze by byl pro CR lepsi zlaty rubl

2 1
možnosti
Foto

Ono nezáleží na tom, jak se ta měna jmenuje, ale jestli je podložená jaksi prací. Zkuste si spočítal, kolik kdo už u nás vydělal na pohyblivém kurzu koruny k eury, zejména měl-li včas potřebné informace. A tihle tady euro mít nechtějí.

Dokud jsem byl OSVČ, měl jsem konto v eurech kvůli jednoduššímu nákupu v zahraničí.

2 2
možnosti
JL

Pokud vláda nebo ČNB nezasahuje do kurzu měny, pak je naprosto zbytečné mít konto v EUR. Pokud jste jako podnikatel nakupoval v cizině, pak jste patrně prodával v ČR, za koruny. Tedy mít konto v EUR znamenalo převádět Kč na EUR. EUR se dá nakoupit bez jakýchkoliv převodních poplatků, dá se i zajistit nejlepší kurz. Chce to jenom umět a rozumět.

0 0
možnosti
LU

Aký som rád že Slovensko už takéto hlúposti nemusí riešiť.

Áno záruku sme dali Grécku vo výške 1,5 miliardy €, ale za podmienky, že Grécko bude plniť úsporné opatrenia podľa harmonogramu, ak nie záruka je neplatná a Grécko bude musieť uzavrieť nové dohody o záruke dlhov, alebo výška dlhu ostáva naďalej na pleciach veriteľov. 

Hotovostne sme na záchranu Grécka ani  Írska neposlali ani cent, Slovenský podiel ktorý si určila eurozóna a ktorý Slovensko odmietlo uhradiť si nakoniec rozdelilo a uhradilo Nemecko s Francúzskom.

5 1
možnosti
ZJ

Od té doby, kdy jste přešli na EURO, tak se pro nás výrazně podražila dovolená na Slovensku. A nejen to. Ale zblbli jste rychleji než my.

Jste jedničky. I ta nezaměstnanost klesá.

4 2
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.