Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezávislí naši soudci patrně nejsou. Přinejmenším jsou závislí ne vysokých platech.

1 0
možnosti
Foto

Stejně tak by se dalo prohlásit, tak milí rolníci tak si těch 40 miliard dotací ročně užijte a nakupte si na ty vaše nudle ty nejdražší traktory z USA, vyrobené pro širé lány tamních a kanadských polí. Nebo vážení fotovoltaici, tak si těch taky 40 miliard ............atd,atd, atd

1 0
možnosti
PK

P50a95v62e75l 91K10u29l63a

9. 2. 2015 18:17

Já jsem jeden z posledních, kdo by se chtěl zastávat našich "moudrých, rozumných a nezávislých" soudců. Ale nemohu si pomoct, zde jde o něco jiného. Dostávali nižší plat, než jaký dostávat měli. A je jedno, zda si ho zaslouží nebo ne. Někdo je prostě okradl a oni to chtějí zpátky. Vždyť je to jako s církevním majetkem ;-D;-D;-D

0 1
možnosti
JT

Pane Kula, nejméně deset let je plat soudců odvozován od stejného základu. Tzn. veškeré platové úpravy (navyšování) se děly vzhledem k tomuto základu. Tedy i stanovení "koeficientu násobku" Soudci si nechali zvýšit platy (podle starého základu) a po zvýšení na "přiměřenou" výši platu přišli s tím, že výpočtový základ má být ještě nejméně o dest procent vyšší a k tomu zpětně. Takže tvrzení, že dostávali nižší plat než měli jaksi neobstojí.

1 0
možnosti
Foto

Pane Mazale, je třeba si uvědomit, že to nejsou naše peníze.  Naše jsou jen do chvíle, než je musíme pod pohrůžkou násilí odevzdat.  Pak už jsou jejich a oni si s nimi mohou a dělají co se jim zlíbí.

3 0
možnosti
JT

8-o a kdopak jsou to ti ONI ?

0 0
možnosti
Foto

Už jsem to psal několikrát: jestliže Ústavní soud rozhoduje tak, že 2,75 × je neústavních a 3,0 × ústavních, vůbec nerozhoduje o ústavnosti, ale vykonává politický mandát nevolené, třetí komory Parlamentu. Nejen tímto výrokem se usvědčuje zcela.

9 0
možnosti
Foto

Patří jim ta milarda ? Patří! Tak o co jde. Je to správné a spravedlivé rozhodnutí.

0 4
možnosti
JT

O tom, že jim patří rozhodl soud (výkoná moc to odmítala) čili soudci sami sobě. Příště rozhodnou, že správný koeficient je 10x. Hlava XXII.

4 0
možnosti
JT

Souhlas. Rozhodnutí ÚS o platech je ukázkový příklad trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Jenže - kdo je bude soudit?

7 0
možnosti
Foto

Pane Tůmo, než budte neodborně pindat,  zjistěte si jestli takový tr. čin vůbec existuje:-)

0 4
možnosti
MR

Zde je potřeba dát do ústavy pojistku, třeba pod názvem Státní rada, která by se svolávala v naprosto vyjimečných případech  a řešila by podobné případy, na podkladě kdy složka státní moci by rozhodovala o sobě samé a svých požitcích, o abdikaci prezidenta a mohla "nahradit" i verdikt Nejvyššího soudu, pokud by přinášel státu velkou finanční ztrátu, nebo co by poškozovalo zájem společnosti, zde by mohla verdikt zrušit a případně jej dát k dispozici Ústavnímu soudu.

Nebyl by to žádný fyzický institut, členové by se rekrutovali část z vlády, část z parlamentu, část ze senátu a část  ze starostů měst, podle určitého klíče.

Svolat národní radu by bylo možné na základě výzvy a to dvou složek z této skupiny. 

Tato účast v SR by byla součástí výkonu mandátů, nebyla by hrazena zvláště.

4 0
možnosti
KV

Nezávislost soudů totiž není v demokracii levná.

V naší, specifické demokracii tedy opravdu ne.;-O

3 0
možnosti
JK

Kdyby alespoň byla... nezávislost.

6 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.