Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Islám, křesťanství, budhismus, etatismus, demokracie, monarchie.  Všichni vyzývají toho pravého boha, který určuje společnosti co je správné a co je špatné a všechny tyto ideologie se mýlí.  Základem Nové svobody, Nového společenského řádu musí být etika (ideologie) založená na vlastnických vztazích a na principu neiniciace agrese.

0 1
možnosti

Křesťanství vám nic neurčuje , to určuje pouze jednotlivci, který přijal Krista. Budhismus také ne, budhista pravidla přijímá jen pro sebe a ne pro vás. Demokracie Vám něco určuje? 8-o Demokracie Vám naopak povoluje svobodně se vyjádřit, svobodně volit a být zvolen. Monarchie -  to je například i liberální Norsko a Nizozemí, či Velká Británie. 

Jinak v poslední době mám pocit, že máte v hlavě zmatek.

0 1
možnosti

Zcela mylné pochopení islámu. Islám nemůžete změnit.Změny jsou možné jen rámci toho co dělal a říkal Mohamed. Proto v islámu nemůže dojít k "modernizaci a liberalismu" Ono je také mylné říkat, že křesťanství atd. 

Už jen v tom, že křesťanství stojí na jiných základech než islám. Není to o tom, že křesťanství prošlo vývojem. To je pořád stejné, pouze někteří křesťané a bohužel i duchovní jako Halík, podléhají modernistickým tendencím a snaží se , aby se křesťanská víra tomu přizpůsobila. Naštěstí se jim to nedaří. 

A další věcí je, že lidská práva, pohled na člověka v dnešní době, sociální pomoc apod. , mají původ v křesťanské nauce. 

Co má původ v nauce islámu je škoda říkat.

0 0
možnosti
Foto

Pokud křesťanství dokázalo projít vývojem, proč by to nemohl dokázat islám? Vždyť z křesťanství zbylo stejně jen desatero a "zlaté pravidlo". "Křesťanská" civilizace se postupem času změnila k nepoznání, ale Bible je přitom pořád stejná...

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.