Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Rusko proti NATO je zjevný nesmysl - když mají USA, Británie, Francie a další k dispozici jaderné zbraně. Putin není debil. je možno si představit nějakou konvenční válku menších rozměrů - Rusko okupuje celou Ukrajinu a dojde ke střetům na hranici s Polskem, Slovenskem, v Pobaltí, Bulharsku...Rumunsku. Ale co by Putinovci měli z rozsáhlé války s Evropou za použití taktických jaderných zbraní? Nic. Jen ztrátu trhu na 20 let...zamořené území, radioaktivní mračna potulující se nad jejich územím, riziko jaderné odvety. Oslabení vlastní pozice ve prospěch Číny...Je to všechno jen strašení a zastrašování v rámci rovnováhy sil, kterou Rusko lehce narušilo zabráním Krymu a maskovanou intervencí diverzních skupin na východě Ukrajiny.

2 0
možnosti
MP

Vaši jistotu vám závidím, ale mnoho dokonce i levicových politiků má opačný názor. Nejméně dva politici nezávisle na sobě mluví o tom, že současná situace je shodná s dobou těsně před oběma válkami. Navíc stálé zvyšování počtu tanků na hranicích, zvyšování politického napětí. Kéž byste měl pravdu. Historické zkušenosti ale mluví jinak. Zkušenosti bohužel nejsou pohádky, ale mnohdy i nepříjemná a krutá pravda. Pěkný zbytek dne. Růžičková- Lidi, proboha, mějte se rádi! Švejk-Nestřílejte, jsou tady lidi!

0 1
možnosti
PP

P18e24t26r 76P82á11l24k50a

3. 9. 2014 12:39

já s vámi souhlasím, jen si dovedu představit naprosto stejný blog (v té době spíš slohovku) nějakého mladého pseudointelektuála třeba z Belgie nebo Francie na začátku září 1968 - není třeba se obávat války, protože žádný západní politik si přece na Brežněva netroufne a nic by tím navíc nezískal. Ten mladý intouš by měl taky pravdu.

Jen mi v té jeho (a analogicky i vaší) úvaze chybí, že holt si nezodpovědní čeští politici podřezali větev na příštích 20 let. Ale to přece není "byznys" té Belgie nebo Francie...

0 0
možnosti
MS

Tak podle mne hlavní důvod, proč Západ nepůjde kvůli Ukrajině do vojenského konfliktu je jednoznačný - Ukrajina není členem NATO a to k ní tudíž nemá žádné spojenecké závazky. Mnohem výbušnější situace ovšem může nastat v případě, že začnou mít separastické tendence i ruské menšiny v pobaltských republikách a Putin splní svoji vyhrůžku, že bude hájit zájmy ruských menšin  k d e k o l i v  v Evropě.

3 1
možnosti
OK

Dodnes se odborníci přou o to, jak je možné, že vražda následníka v Sarajevu 1914 vedla k řetězu tolika událostí, které způsobily neočekávaný globální masakr, který skončil až díky globální vyčerpanosti válčících stran.

1 0
možnosti
VL

Kecy jistých našich otrubených čecháčků (záměrně s malým č),  že USA nebo EU chtějí válku jsou samozřejmě velkým nesmyslem. Válku by tady rádo vidělo jen pár zoufalců, kteří by rádi viděli revizi roku 1989!

Zejména vysloužilý socialističtí oficíři jsou vyloženě směšnými figurkami!

Byl bych proto těmto šaškům vzít jejich výsluhy!!!

Pouze bolševik převlečený z údajného pravičáka může mít z těchto dnešních problémů radost. Ono je to vidět i z toho, co lze o některých pánech a dámách, kteří vidí v Putinovi boha najít na internetu!

To ovšem vůbec neznamená, že je vše OK a že nemáme velmi závažné problémy.

I konstruktivní pravice se musí zamyslet, jak dát lidem smysluplnou práci a zdroj smysluplného života!

2 0
možnosti
VL

Sorry

vysloužilí soc. oficíři¨a pár čárek k tomu.

0 0
možnosti
JP

Já bych si tak jistá nebyla. Srbsko bylo před 1.sv.válkou zanedbatelnou zemičkou a Ferdinand nebyl veledůležitou osobou. Jeho smrt se ale stala rozbuškou, protože se čekalo jen na impuls. Před 2.sv.válkou se taky všichni domnívali, že válka nebude, že masakrů bylo dost v 1.světové. A taky to nebyla pravda. Nikdy nevíte, kdy komu rupne v kouli.

5 0
možnosti
JL

Paní Jarmila nechápe faktor jaderných zbraní, špionážní satelity, sofistikované technologie, které jsou od té doby k dispozici. Tyhle historické analogie jsou na nic. 3.světová by byla úplně jiná.

1 0
možnosti
MD

Je valka a valka. Ta ideologicka, stejne spinava jako ostatni, uz byla davno zapocata paralelne s malou lokalni, vedenou konvencnimi zbranemi a na ni sikovne napojena ideologicka. A protoze se vede na dost velke casti sveta, muzeme ji klidne nazvat svetovou.

2 0
možnosti
Foto

Vaše argumenty zdají se být logické. Možná je to účel, vyvolávat v lidech strach. Aby se báli o životy, pak vše ostatní, jako je chudoba, nesvoboda atd. pak není důležité. Kéž byste měl pravdu a moje generace vyvázla nakonec bez války, ty předchozí to štěstí neměly.

1 1
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.