Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J70a58n 57R47á26ž

7. 8. 2014 21:53

Ať se stát do ničeho nemíchá! Jsem pro!. Tradiční rodina je přežitek. Pomůžeme si sami. Tak to bylo i v dobách, kdy žádné manželství, jako ekonomicko sociální instituce neexistovalo. Takže žádné porodné, žádná placená mateřská, žádné přídavky na děti. To je přece přežitek. Když se matka nestará o děti, dostane od otce dítěte bičem, když se otec nepostará o rodinu, dostane nakládačku od příbuzných matky.

Vždyť je svoboda, tak proč se stát stará, vždyť my jsme absolutely free, tak vo co go? Děti mohou vychovát  gayové a lesby, tak proč se zabývat takovými pitomostmi jako je tradiční rodina, že ano?

1 0
možnosti
Foto

Jak zamezit rozvodům? Nebrat se...

Asi o tom brzo napíšu článek ;-)

1 2
možnosti
Foto

Jak známo, nejčastější příčinou rozvodu je manželství... :-)

3 0
možnosti
RH

Tradiční rodina složená s biologických rodičů a dětí je nejlepší možné uspořádání, vše ostatní jsou více či méně horší náhražky.. A pokud jde o stát, tak ten dlouhodobě bojuje proti rodině.

3 0
možnosti
VH

první větu bych rozšíři:  "... , jak alespoň tvrdí (domnívá se) tradice.

   Na té tradiční rodině bylo podstatné nejen složení, ale také rozdělení činností. A značnou část drželo pohromadě právě to rozdělení činností.   Realitu vám potvrdí například množství služebných či děveček, které dostaly (celorodinné!) odstupné nebo trvalé zaopatření na statku (na popud velice "soucitné" statkářky - jinak by se mohla další děvečka vzpírat).

0 0
možnosti
JN

Hezký článek, souhlasím až na drobnost. Píšete, že dějinám dlouhodobě vévodil vzorec muž-živitel a žena-u plotny. To bylo výsadou spíše bohatších a těch rozhodně nebyla většina. V chudých rodinách, a že jich v dějinách bylo hodně, pracovali všichni. Muži, ženy i děti, jinak by se neuživili.

Sňatky se uzavíraly z náboženských důvodů a z důvodu rozšiřování a udržení majetku.

2 0
možnosti
VH

Základní vzorec byl ten, popisovaný autorem. Práce ostatních se považovala jen za doplňkovou (a ekonomicky zpravidla byla).  Také nevím, koho považujete za bohatší? Všechny státní zaměstnance, včetně učitelů (nepřijatelné, aby jejich žena pracovala)?

1 0
možnosti
  • Počet článků 307
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2386x
Jsem taková bílá laboratorní myš, která se v práci zabývá genetikou a molekulární biologií, ve volném čase si listuje historií, sleduje nějaké to sci-fi, fantasy a vůbec všelijaké podivnosti. Občas sportuju, ale moc to nepřeháním, pokud zrovna není nějaký závod na 10km. Kromě toho hltám politiku, což je - uznávám - divná záliba, ale nějak si nemůžu pomoct.